Iarna grea a pus stapanire si pe localitatea Crucea

Februarie 2014, Iulia Fţlfan

Social

Edilul comunei Gheorghe Frigioi ne-a declarat ca, viscolul ce a lovit judetul nostru in urma cu doua saptamani nu a provocat pagube ori situatii grave, ceea ce este cu siguranta un lucru foarte bun.

"A fost o perioada dificila insa pot spune ca i-am facut fata cu succes, astfel ca locuitorii localitatii Crucea nu au avut de suferit, asa cum s-a intamplat in alte judete. Am iesit pe strazi imediat ce vremea ne-a permis acest lucru cu utilajele proprii de deszapezire si anume doua tractoare cu lama si un buldoexcavator plus o masina de imprastiat material antiderapant. De asemenea, oamenii nostri de la societatea "Crucea Multi Service" SRL, firma ce se afla in subordinea Consiliului Local al localitatii Crucea au iesit si au muncit necontenit pentru a deszapezii drumurile localitatii. S-a intervenit atat pe DN2A la toate solicitarile venite din partea ISU Dobrogea cat si din partea comandamentului de iarna, pe drumul comuna Crucea - Baltagesti si de asemenea pe toate strazile interioare din toate cele sase sate si anume Crucea, Baltagesti, Crisan, Galbiori, Siriu si Stupina. Bine au raspuns la solicitarea noastra de a da o mana de ajutor si beneficiarii de ajutor social din localitate, acestia fiind coordonati de viceprimarul Butoi Ion, de doamna Dinescu Eugenia asistent social si de domnul Toma Stefan, administrator public", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Gheorghe Frigioi.
De asemenea, in perioada viscolului Comandamentul pentru Situatii de Urgenta al judetului Constanta a fost informat, prin numarul unic de urgenta 112, ca, pe raza localitatii Crucea, au nevoie de interventie medicala trei femei insarcinate. Gravidele se aflau in satele Baltagesti, Stupina si Crisan iar pentru preluarea lor s-a decis mobilizarea autospecialei transport victime multiple din dotarea ISU Constanta. Femeile au fost aduse in localitatea Crucea cu o autosenilata, singurul tip de autovehicul ce avea acces in satele respective, iar de aici au fost preluate de autospeciala transport victime multiple si transportate la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta.
"Am avut si am in continuare o nemultumire cu privire la faptul ca, in conditiile in care aproape toti cetatenii din mediul rural au primit din partea Uniunii Europene alimente ca faina, zahar, malai, ulei, conserve de legume, de carne si paste fainoase, nu mi se pare normal sa ceara paine sau alte ajutoare alimentare. Sunt familii ce au avut foarte multe kilograme de faina si cu toate acestea, a doua zi nu mai aveau nimic. Nu mi-a placut nici faptul ca, se apela numarul de urgenta 112 pentru toate prostiile, cum ar fi ca din Baltagesti nu puteau ajunge in Crucea sa bea o cafea. Pe de alta parte, pe perioada viscolului batranii si oamenii cu probleme au fost ajutati cu lemne dar si cu hrana necesara pregatita prin bunavointa unor familii din comuna, cu mancare si paine gatita in casa", a incheiat edilul Gheorghe Frigioi.


Articole din editia din data de Februarie 2014

 • Senatul a respins reexaminarea OUG privind producerea energiei din surse regenerabile

  Social
 • Lucrari reluate in primavara acestui an la Centrul social din Nicolae Balcescu

  Social
 • Cum va arata soseaua de coasta a Constantei

  Social
 • Studentii le cer candidatilor la alegerile europarlamentare sa sustina educatia in mandatele pe care le vor obtine in PE

  Social
 • Ministrul Educatiei promite investitii de 200 milioane de euro in infrastructura scolara in 2014

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Municipiului Medgidia - Anun╚Ť de Interes Public

  Social
 • Copiii din Sili╚Ötea, ├«n excursie la Aqua Magic

  Social
 • Prim─âria municipiului Medgidia marcheaz─â Ziua Universal─â a Iei Rom├óne╚Öti

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Sili╚Ötea au primit semin╚Ťe ╚Öi r─âsaduri pentru ├«nfiin╚Ťarea gr─âdinilor

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771