Harsova se afla si in 2014 sub semnul dezvoltarii

Februarie 2014, Iulia Fţlfan

Administratie locala

O realizare importanta pentru autoritatea locala a orasului Harsova vizeaza finalizarea unui proiect important pe infrastructura agricola ce a fost derulat prin Masura 1.2.5.

"Sunt foarte bucuros pentru finalizarea proiectul privind pietruirea si asfaltarea a 7,5 kilometri de drumuri de exploatare agricola, investitie realizata cu fonduri de la Uniunea Europeana. Am avut astfel grija sa executam drumurile care ne interesau in mod deosebit dar care sa asigure totodata, si accesul fermierilor in zonele respective. Lucrarea a fost impartita pe trei tronsoane si anume, unul asigurand accesul catre drumurile de exploatatie agricola dar si catre Vadu Oii, cel de-al doilea catre aceleasi drumuri dar si catre Apele Termale iar cel de-al treilea tronson asigurand si legatura intre DN2A si drumul Harsova-Ciobanu. Acest drum va fi extins si prelungit intr-o alta faza si transformat intr-o varianta ocolitoare a orasului Harsova", a spus pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Tudor Nadrag.
Proiectul "Drumuri exploatare suprafete agricole in orasul Harsova" a fost finantat prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala 2007-2013, Masura 1.2.5 "Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii".
In alta ordine de idei, primarul ne-a mai spus si faptul ca, spera ca in aceasta luna sa fie semnat contractul de cca. 7 milioane de euro pe Axa 2 POR care va cuprinde strat dublu asfalt pe aproximativ 10 kilometri de strazi urbane, turnare de borduri si trotuare noi cat si aliniamente stradale cu spatii verzi. "Din pacate, s-a intarziat nepermis de mult cu semnarea acestui contract deoarece ne-am lovit de traditionala birocratie romaneasca unde de trei ani de zile se cer mereu noi si noi hartii ce ar fi putut fi cerute toate inca de prima data", a declarat edilul sef.

Mobilizare pe perioada codului rosu de viscol

In prezent, autoritatea locala este mobilizata cu utilajele proprii cat si cu cele inchiriate in vederea inlaturarii efectelor caderilor masive de zapada, astfel ca, la ora actuala nu exista nici o strada nedesfundata. "Alaturi de utilajele Primariei si anume doua autocamioane cu lama, un buldoexcavator si un plug actioneaza si alte doua utilaje inchiriate de la agentii economici, un autogreder si un incarcator tip vola. Multumesc pe aceasta cale sprijinului acordat de Administratia Bazinala Dobrogea Litoral (ABDL), care ne-au sprijinit cu un buldoexcavator si am reusit ca satul Vadu Oii sa nu ramana izolat. De asemenea, multumesc si Regiei Autonome Judetene de Apa (RAJA) pentru sprijinul permanent cu un buldoexcavator din dotarea sectiei Harsova", a mai spus Tudor Nadrag.
La aceasta data, sunt mobilizati beneficiarii de ajutor social in vederea efectuarii orelor de munca in folosul comunitatii si care la momentul actual executa accesul cai de acces prin zapada care a cazut in cantitati foarte mari. "Doresc sa fac o mentiune si anume aceea ca, cei care au fost convocati pentru aceasta actiune si nu vor participa, ajutorul social le va fi taiat", a declarat primarul urbei.

Aparatura medicala pentru Spitalul Orasenesc Harsova

"Am deosebita satisfactie ca, implicandu-se activ Consiliul Local a alocat suma de 2,5 miliarde lei vechi pentru achizitionarea unui aparat de chirurgie la paroscopic ce a intrat in dotarea Spitalului Orasenesc. Si pe aceasta cale doresc sa ii multumesc domnului doctor Ficatel Vladimir care alaturi de intreg colectivul de lucratori, se implica activ in vederea mentinerii acestei unitati medicale si efectueaza un act medical de calitate pentru toti locuitorii Harsovei, ai celor noua comune arondate dar si provenind din sate din Balta Brailei cat si din satele riverane judetului Tulcea si Ialomita", ne-a mai spus edilul sef al orasului Harsova.
De asemenea, acesta a mai dorit sa sublinieze si faptul ca, a fost inceput sezonul rece cu rezervoarele full de combustibil la unitatile scolare si prescolare, cu mentiunea ca, pe vremuri, vechea administratie trimitea combustibilul la scoli cu caruciorul de butelie iar orele de curs erau reduse la o jumatate de ora. Din punct de vedere politic, edilul Tudor Nadrag a facut si face in continuare toate demersurile pentru ca, Judecatoria si Parchetul din orasul la carma caruia se afla sa nu fie desfiintate.


Articole din editia din data de Februarie 2014

 • Senatul a respins reexaminarea OUG privind producerea energiei din surse regenerabile

  Administratie locala
 • Lucrari reluate in primavara acestui an la Centrul social din Nicolae Balcescu

  Administratie locala
 • Cum va arata soseaua de coasta a Constantei

  Administratie locala
 • Studentii le cer candidatilor la alegerile europarlamentare sa sustina educatia in mandatele pe care le vor obtine in PE

  Administratie locala
 • Ministrul Educatiei promite investitii de 200 milioane de euro in infrastructura scolara in 2014

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitat─â. Prim─âria a solicitat finan╚Ťare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucr─âri de ├«mprejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din B─âneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea re╚Ťea de ap─â

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771