Comuna Vulturu a iesit cu bine din lupta cu viscolul

Februarie 2014, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Conform declaratiilor sefului administratiei locale, vremea rea si ninsoarea ce a cazut intr-o cantitate considerabila in localitate in urma cu doua saptamani, nu a inregistrat evenimente grave.

"In ceea ce priveste instituirea codului rosu si al regimului de precipitatii abundente va pot spune doar ca, am intervenit imediat ce viscolul s-a linistit, putand astfel sa iesim pe strazi si sa vedem care este situatia si ce avem de facut. Am intervenit imediat dupa incheierea codului rosu cu utilajul din dotarea Primariei Vulturu si anume un tractor cu cupa iar in cea de-a doua zi, am iesit pe strazi cu inca doua utilaje, un tractor cu cupa si o lama, acestea apartinand agentilor economici. Si pe aceasta cale doresc sa le multumesc pentru sprijinul acordat si pentru implicarea efectiva in lupta cu nametii", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, edilul sef al autoritatii locale Vulturu, Eugen Berbec.
Un lucru important de precizat este acela ca, toate drumurile si strazile comunei au fost desfundate, astfel lucrurile putand fi tinute sub control. Tot primarul Eugen Berbec ne-a mai spus si faptul ca, localnicii s-au implicat in toate demersurile autoritatii locale, mergand astfel sa-i deszapezeasca pe batrani cat si persoanele cu handicap, incapabile sa-si scoata zapada din gospodarii ori sa-si faca loc sa poata iesi din curte.
"Avem oameni gospodari in localitate, femei destoinice ce si-au pregatit pe toata perioada codului rosu o paine in casa. Insa doresc sa spun ca la magazin s-a gasit paine deci nu au fost semnalate probleme grave. In comuna a ajuns chiar si o salvare ce a transportat un localnic de urgenta la Spitalul Judetean Constanta. Cat despre motorina consumata de utilajul nostru in acele zile pot spune ca s-a ridicat undeva la 450 litri iar la cele doua utilaje ale agentilor economici, aproximativ 200 litri fiecare. Insa mergem inainte si ne bucuram ca toate cele 215 gospodarii au fost deszapezite iar cei 723 de locuitori nu s-au confruntat cu situatii grave, asa cum s-a intamplat prin alte localitati", a incheiat edilul sef Eugen Berbec.


Articole din editia din data de Februarie 2014

 • Senatul a respins reexaminarea OUG privind producerea energiei din surse regenerabile

  Administratie locala
 • Lucrari reluate in primavara acestui an la Centrul social din Nicolae Balcescu

  Administratie locala
 • Cum va arata soseaua de coasta a Constantei

  Administratie locala
 • Studentii le cer candidatilor la alegerile europarlamentare sa sustina educatia in mandatele pe care le vor obtine in PE

  Administratie locala
 • Ministrul Educatiei promite investitii de 200 milioane de euro in infrastructura scolara in 2014

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Preg─âtiri pentru ├«nceperea anului ╚Öcolar ├«n F├ónt├ónele. Tablete pentru to╚Ťi copiii

  Administratie locala
 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771