Prima sedinta de lucru a Consiliului Director al Filialei Judetene Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania

28 Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie locala

Pe data de 20 ianuarie 2014, incepand cu ora 11.00, au fost invitati sa participe la aceasta sedinta a Consiliului Director al Filialei Judetene Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania si reprezentantii comunelor semnatare ale Acordului de Cooperare privind realizarea activitatii de audit public intern.

Ordinea de zi a sedintei a constat in: Cooptarea de noi membrii in sistemul de asigurare a activitatii de audit public intern, conform H.G. nr.1183/2013. In acest sens, s-a aprobat cooptarea in cadrul sistemul de asigurare a activitatii de audit public intern a localitatilor Poarta Alba, Pestera, Mircea Voda, Oltina, Independenta; Stabilirea de masuri organizatorice privind activitatea de audit public intern. Consiliul Director a aprobat ca pentru stabilirea sumelor necesare desfasurarii misiunilor de audit la fiecare comuna, sa fie avute in vedere structura organizatorica, numarul de locuitori si volumul de activitate al fiecarei UAT; Revenirea asupra Acordului de Parteneriat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Asociatia Comunelor din Romania, incheiat la data de 12.09.2013. Filiala Judeteana Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania va reveni asupra Acordului de Parteneriat incheiat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Asociatia Comunelor din Romania, avand in vedere ca pana la aceasta data nu s-a primit nici un raspuns la solicitarile comunelor.
In cadrul acestui protocol, Filiala Judeteana Constanta a ACoR propune modificarea Legii bugetului de stat, in sensul ca impozitul pe constructii speciale, in procent de 1,5% stabilit prin O.U.G. nr.102/2013 sa fie virat la bugetele autoritatilor publice locale, pe teritoriul carora societatile comerciale isi au amplasate constructiile speciale (retele electrice, eoliene si hidrologice).
Filiala Judeteana Constanta a ACoR solicita catre Asociatia Comunelor din Romania sustinerea cauzei modificarii legislative privind starea de incompatibilitate a alesilor locali, prin armonizarea legislatiei romanesti cu legislatia europeana, precum si clarificarea compatibilizarii cu recentele evolutii din jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Solicitarea are in vedere delimitarea clara a institutiei juridice a operatorilor regionali de institutia juridica a societatilor de interes local si judetean: stabilirea conditiilor de exercitare de catre primari si/sau presedinti ai consiliilor judetene, a controlului in comun asupra operatorului regional, analog celui pe care il exercita asupra propriilor servicii, excluderea expresa din sfera incompatibilitatilor prevazute pentru functia exercitata de primar a calitatii de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale actionarilor sau asociatilor unui operator regional.
Scopul acestei actiuni nu este acela de a aduce o atingere justitiei romane si nici institutiilor statului, ce vegheaza la respectarea legilor. Toate aceste probleme vor fi supuse dezbaterii de catre Filiala Judeteana Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania in sedinta ordinara de lucru a Adunarii Generale a Asociatiei, care va avea loc in perioada 16-19 februarie 2014 la Bucuresti.

Articole din editia din data de 28 Ianuarie 2014

 • Monica Iacob Ridzi, condamnata la cinci ani de inchisoare CU EXECUTARE

  Administratie locala
 • Zapada abundenta continua sa creeze probleme in judetul Constanta

  Administratie locala
 • Producatorii constanteni de legume se tem de DNA

  Administratie locala
 • Masuri ale Comandamentului de iarna din Mangalia

  Administratie locala
 • Guvernul are in vedere relansarea schemei privind acordarea ajutorului de minimis pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771