Turbina eoliana si instalatie de biogaz in Baraganu

Ianuarie 2014, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Pe data de 27 ianuarie 2014, incepand cu ora 12.00 la sediul Primariei Baraganu a avut loc conferinta de presa de lansare a proiectului "Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Baraganu".

Acest proiect este finantat in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Axa prioritara 4: Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii, in contextul combaterii schimbarilor climatice, DMI 4.2 Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi.
Localitatea Baraganu, judetul Constanta, cu sediul in strada Petre Martinescu nr. 185, deruleaza, incepand cu data de 15 august 2013, proiectul "Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Baraganu", co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie, in numele si pentru Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.
Investitia majoritara a proiectului vizeaza implementarea unui sistem hibrid compus din turbina eoliana de 200 kw si o instalatie de biogaz de 100 m3, pentru producerea de energie electrica, in vederea reducerii costurilor pentru institutiile publice aflate in administrarea comunei.
Instalatia eoliana este folosita pentru a transforma energia vantului in energie electrica pe care apoi o introduce in reteaua electrica a consumatorului. Scopul acesteia este acela de a reduce astfel consumul din reteaua initiala. Pe de alta parte, instalatia de producere a biogazului de capacitate mica-medie, foloseste rezidurile colectate de la diverse surse.
Valoarea totala a proiectului este de 5.147.986 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 4.072.556,6 lei, echivalent a 98% din costurile totale eligibile estimate. Proiectul se implementeaza in localitatea Baraganu pe o durata de 18 luni.

Articole din editia din data de Ianuarie 2014

 • Monica Iacob Ridzi, condamnata la cinci ani de inchisoare CU EXECUTARE

  Administratie locala
 • Zapada abundenta continua sa creeze probleme in judetul Constanta

  Administratie locala
 • Producatorii constanteni de legume se tem de DNA

  Administratie locala
 • Masuri ale Comandamentului de iarna din Mangalia

  Administratie locala
 • Guvernul are in vedere relansarea schemei privind acordarea ajutorului de minimis pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Bilan╚Ťul activit─â╚Ťii primarului din B─âneasa, Paul Coli╚Ö

  Administratie locala
 • Casa de Cultur─â din Saraiu va fi inaugurat─â m├óine, 23 septembrie

  Administratie locala
 • Lucr─âri la gr─âdini╚Ťa din Miori╚Ťa

  Administratie locala
 • Investi╚Ťii pentru copiii ╚Öi tinerii din F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Investi╚Ťii pentru modernizarea comunei Dumbr─âveni

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771