AU FOST DISTRUSE 10 TONE DE PRODUSE CONTRAFACUTE

15 Octombrie 2006, Bogdan Chirita

Actualitate
Mii de produse contrafacute, pantofi si tricouri inscriptionate cu marci internationale, care conform preturilor de catalog valorau peste 600.000 de euro, au fost distruse de autoritati, joi , 12 Octombrie ac, la fabrica Lafargerdquo; din Medgidia. Actiunea de distrugere a bunurilor contrafacute a facut parte din cadrul Conferintei Internationale pentru Combaterea Contrafacerilor, desfasurata, timp de doua zile, la Constanta.

Marfa distrusa facea parte din produsele sechestrate si confiscate de Vama Constanta in decursul anului 2006, in baza legii privind protectia proprietatii intelectuale. Potrivit reprezentantilor Autoritatii Nationale a Vamilor, marfurile contrafacute au ajuns in Portul Constanta intr-un container sosit la comanda, astfel incit destinatarul nu a putut fi identificat. Produsele contrafacute, descoperite in container, au fost distruse in prezenta reprezentantilor firmelor a caror marca era copiata. Presedintele Asociatiei Romane Anti-Contrafacere, Gabriel Turcu, a declarat ca este incurajatoare constatarea ca volumul de produse contrafacute in Romania scade, insa atit statul, cit si firmele ale caror marci au fost copiate, sint inca prejudiciate in fiecare an cu zeci de milioane de euro.

Numai prin Portul Constanta sint descoperite, anual, citeva sute de containere cu marfuri contrafacute, insa multe altele reusesc sa scape controalelor vamale, produsele ajungind pe piata. El a explicat si de ce marfurile confiscate nu pot fi oferite sinistratilor sau persoanelor nevoiase, chiar in conditiile unui pret extrem de scazut: Aceste produse, dupa confiscare, sint proprietatea statului roman. Ele sint confiscate ca urmare a savirsirii unei infractiuni, iar produsele rezultate astfel nu pot fi folosite de stat in protectia sociala sau in alte demersuri umanitare, potrivit legii romanesti si legislatiei internationalerdquo;.

Si Fiscul a neutralizat marfuri contrafacute

O alta actiune de distrugere a unor bunuri contrafacute a avut loc, ieri, tot la Medgidia. De data aceasta, actiunea a apartinut Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta (DGFP) care a neutralizat 19.000 de camasi, tricouri si pulovere care purtau marci contrafacute. Valoarea totala a celor 4,5 tone de produse a fost evaluata la aprox. doua miliarde de lei vechi. Reprezentantii DGFP Constanta au precizat ca marfa a fost confiscata, in luna ianuarie, in portul Agigea. De atunci, s-au purtat mai multe discutii cu titularii marcilor, pentru ca o parte din produse sa fie donate. Propunerea nu a fost acceptata de toti titularii marcilor, astfel ca s-au donat marfuri in valoare de 300 de milioane de lei, catre sinistrati si biserici. Potrivit statisticilor prezentate in cadrul conferintei, in Romania au fost confiscate, numai in acest an, peste sapte milioane de produse contrafacute, prejudiciile aduse statului si titularilor de marci ridicindu-se la 3,5 milioane de euro.

Dorin Mincu

Album foto

 • Articole din editia din data de 15 Octombrie 2006

 • Pieton accidentat in pe strada Decebal din Medgidia

  Actualitate
 • Medgidia se pregateste de Panair

  Actualitate
 • Managementul deseurilor in atentia administratiei locale din Medgidia

  Actualitate
 • Iubitorilor de baschet din Medgidia li se pregateste o surpriza !

  Actualitate
 • Dezvoltarea orasului in dezbaterea consilierilor locali

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

  Actualitate
 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771