Dorintele primarului Anton Burcea pentru localitatea pe care o pastoreste

21 Ianuarie 2014, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Continuarea lucrarilor la Caminul Cultural din satul Urluia si demararea importantei investitii ce vizeaza realizarea unui parc eolian pe raza comunei sunt doar cateva din prioritatile edilului Anton Burcea pentru Adamclisi.

"Am pasit in acest an cu dorinte si sperante marete, toate in vederea realizarii proiectelor propuse pe perioada anului 2014. Una din lucrarile pe care sper sa o putem duce intr-un final la bun sfarsit vizeaza Caminul Cultural din satul Urluia. Pana in prezent, aici s-a montat acoperisul dar si usile si ferestrele, insa mai sunt atatea de facut. Insa eu sper sa primim sprijinul necesar pentru finalizarea acestei institutii culturale atat de importanta pentru orice comunitate", a spus pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Adamclisi.
Caminul este construit pe o suprafata de 400 de metri patrati si va avea in componenta sa o sala de spectacole, grupuri sanitare noi, cabina pentru actori, bucatarie, magazie si alte spatii, astfel incat sa corespunda standardelor actuale.
In alta ordine de idei, primarul Anton Burcea ne-a spus si faptul ca, pe data de 17 ianuarie 2014 firma "Enol Group" urma sa primeasca un raspuns cu privire la constructia parcului eolian format din 123 de turbine eoliene. Acestia se aflau in discutii cu o firma din Spania pentru un parteneriat in ideea de a putea duce la bun sfarsit acest proiect, investitia neputand fi suportata integral de acestia.
Centrala eoliana si o statie de biogaz, la Adamclisi
Proiectul cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), axa 4 din Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", vizeaza construirea unei centrale eoliene si a unei statii de biogaz in comuna Adamclisi.
Acest proiect vizeaza implementarea unui sistem hibrid compus din turbina eoliana de 200 kw si o instalatie de biogaz de 100 de metri cubi pentru producerea de energie electrica in vederea reducerii costurilor pentru institutiile publice aflate in administrarea comunei.
"In luna noiembrie a anului trecut a avut loc conferinta de lansare a proiectului "Eficientizarea consumului de energie electrica" dupa care a urmat semnarea mai multor contracte printre care cel pentru asistenta tehnica a proiectului, pentru serviciile de audit, contractul de consultanta pentru implementarea proiectului, cel pentru prestari servicii de supraveghere a lucrarilor si dirigentie de santier cat si contractul pentru serviciile de publicitate si informare. Urmeaza ca in viitorul apropiat sa fie semnat si contractul de executie", a declarat pentru Graiul Dobrogei, primarul Anton Burcea.
Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni si reprezinta intervalul de timp in care beneficiarul trebuie sa finalizeze toate activitatile investitiei. Valoarea totala a proiectului inclusiv T.V.A este de 5.153.030.80 lei.


Articole din editia din data de 21 Ianuarie 2014

 • Ponta, despre ipoteza lui Lazaroiu privind suspendarea presedintelui: Nu va luati dupa toti nebunii

  Administratie locala
 • Unii europarlamentari PSD nu mai doresc sa candideze pentru un nou mandat

  Administratie locala
 • ADRIAN NASTASE a sesizat CSM in legatura cu declaratiile lui BasescuIntro: ADRIAN NASTASE a sesizat, luni,

  Administratie locala
 • Traian Broasca, profesorul de canto cu care Mangalia se mandreste

  Administratie locala
 • Revin restrictiile de circulatie pe podul Agigea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei pie╚Ťe de pe╚Öte ├«n Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joac─â ├«n centrul ora╚Öului Negru Vod─â

  Administratie locala
 • Capel─â mortuar─â ├«n localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de p─âm├ónt din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Institu╚Ťiile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt din Ciobanu preg─âtite pentru noul an ╚Öcolar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771