Dorintele edilului Constantin Radu pentru anul 2014

Ianuarie 2014, Daniel Marinescu

Administratie locala

Primarul administratiei locale Amzacea si-a propus pentru acest an sa finalizeze lucrarile de constructie a Caminului Cultural din comuna si de asemenea spera ca va primi fondurile necesare pentru incheierea investitiilor in unitatile de invatamant.

"Mi-am propus sa realizez multe lucruri importante pentru comunitatea pe care o pastoresc pe parcursul acestui an ce se afla inca la inceput, lucrari imperios necesare pentru o dezvoltare cat mai sanatoasa a localitatii Amzacea. Avem multe proiecte la care ne gandim, unele deja demarate altele la doar un pas de a fi incepute, mai exact in educatie si pe infrastructura, doua domenii foarte importante. Una din dorintele mele este aceea de a introduce reateaua de canalizare menajera in Amzacea si de a construi o statie de epurare. In acest moment ne aflam pe lista de creditare a acestui proiect de mare anvergura, valoarea lui ridicandu-se la suma de aproximativ 70 miliarde lei vechi", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Constantin Radu.
O alta lucrare importanta vizeaza constructia unui Camin Cultural in comuna Amzacea. Aceasta investitie este la stadiul de fundatie, valoarea proiectului cu tot cu utilitati ridicandu-se la suma de 700 mii lei. Institutia de cultura ridicata cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta este prevazuta sa cuprinda o sala mare de spectacole, o sala de sedinte, una pentru internet, o incapere pentru protocol, o arhiva, o biblioteca, o sala de depozitare, vestiare pentru artisti, o bucatarie, grupuri sanitare iar la exterior locuri de parcare.
"De asemenea, imi doresc sa primim fondurile necesare finalizarii celor trei unitati prescolare din Amzacea, General Scarisoreanu si Casicea. Acestea au ramas nefinalizate din lipsa de fonduri si nu-mi doresc ca tot ce a fost cladit pana acum, sa se duca pe apa sambetei, lucrarile fiind finalizate intr-o proportie importanta, mai exact de aproximativ 80%. Pe de alta parte, in ceea ce priveste proiectul privind realizarea sistemului de alimentare cu apa din Casicea acesta este finalizat intr-o proportie de 75%. Ne dorim sa terminam intr-un timp cat mai scurt aceasta lucrare si speram ca Guvernul ne va trimite fondurile necesare pentru realizarea acestui obiectiv. Noi, ca si autoritate locala ii vom ajuta pe localnici cu achizitionarea apometrelor si a robinetilor, toate acestea fiind cumparate cu fonduri de la bugetul local, urmand ca acestia sa le plateasca in timp, esalonat. Pe de alta parte, lucram in acest moment la un proiect ce prevede asfaltarea a cate trei kilometri in Amzacea, General Scarisoreanu si Casicea", a mai spus edilul sef Constantin Radu.


Articole din editia din data de Ianuarie 2014

 • USL a decis organizarea referendumului pentru Constitutie simultan cu europarlamentarele

  Administratie locala
 • Curatenia de primavara la Mangalia incepe... Iarna

  Administratie locala
 • Joburi putine la inceput de an

  Administratie locala
 • Ajutor de minimis pentru agentii economici din Mangalia

  Administratie locala
 • Constanta are nevoie urgenta de un spital de copii!

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771