Sperantele edilului Marian Dan intr-un viitor mai bun pentru locuitorii comunei Deleni

Noiembrie 2013, Daniel Chiriţă

Administratie locala

Doua mari proiecte sunt asteptate cu mare interes de autoritatea locala sa fie demarate in cel mai scurt timp, acestea fiind o mare sansa pentru ca Deleni sa fie pe zi ce trece, tot mai dezvoltata si infloritoare.

"Sunt tare bucuros deoarece ne-au fost aprobate atat proiectul, cat si finantarea pentru proiectul "Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Deleni", semnarea contractului de finantare avand loc in urma cu doua saptamani. Sper ca in cel mai scurt timp sa putem da drumul licitatiei publice pentru demararea lucrarilor, investitia vizand montarea unei turbine eoliene si a unei statii de biogaz pe raza localitatii noastre, beneficiile de pe urma unui asemenea proiect fiind multiple", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Deleni, Marian Dan.
Proiectul cu titlul "Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Deleni", a fost depus spre finantare in anul 2010 prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Axa Prioritara 4 - Sprijin financiar acordat pentru proiectele de investitii in valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi. Aceasta instalatie eoliana este folosita pentru a transforma energia vantului in energie electrica pe care apoi o introduce in reteaua electrica a consumatorului, scopul fiind acela de a reduce astfel consumul din reteaua initiala.
In alta ordine de idei, primarul localitatii ne-a mai declarat si faptul ca, se asteapta cu mare interes aprobarea caietului de sarcini pentru a putea da startul lucrarilor din cadrul proiectului derulat pe Masura 3.2.2. a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Investitia prevede asfaltare in satele Deleni si Pietreni, construirea unei crese in Pietreni cat si reabilitarea, extinderea si dotarea Caminul Cultural din Deleni. Valoarea proiectului se ridica la suma de 2,5 milioane euro.


Articole din editia din data de Noiembrie 2013

 • RABLA 2013: Inca 3.000 de tichete pentru cetateni, disponibile de joi

  Administratie locala
 • Rosca Stanescu a fost exclus din PNL

  Administratie locala
 • Datele meteo indica mase de aer arctic, cu GERURI ANORMALE pentru perioada urmatoare. Ce spune premierul

  Administratie locala
 • Promenada turistica in Mamaia

  Administratie locala
 • Tarifele pe litoral vor creste cu 5-8% anul viitor. Tot mai multi turisti gatesc in camerele de hotel

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771