Zi cu adevarat speciala pentru intreaga comunitate din Oltina

Octombrie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Pe data de 20 septembrie 2013, a avut loc un eveniment deosebit gazduit de autoritatea locala si anume donarea oficiala catre acestia a unor utilaje importante pentru situatiile de urgenta.

Importanta zilei s-a datorat Asociatiei Pompierilor Voluntari din zona localitatii Martigny, din Elvetia. Acestia au donat Primariei Oltina mai multe utilaje ce vor putea fi folosite in diverse situatii de urgenta, in special in cazul stingerii incendiilor precum: doua autospeciale pentru interventie rapida, o motopompa pentru stingerea incendiilor, o autoscara mecanica de 16 metri si numeroase materiale necesare interventiei in situatii de urgenta (masti de gaze, cizme, combinezoane, tuburi de oxigen, casti de protectie, etc). Pompierii elvetieni ce au pasit in localitatea Oltina pentru a dona toate aceste utilaje si materiale au venit prin intermediul Asociatiei Internationale "Operation Villages Roumains" (Operatiunea Satele Romanesti).
"Am fost profund emotionat si foarte fericit in acea zi si asta pentru ca, evenimentele de acest gen ne dau putere si ne fac sa mergem mai departe cu gandul, ca iata, se poate sa se se intample si lucruri cu adevarat minunate. Doresc sa precizez faptul ca, noi aveam deja stabilita o relatie de prietenie cu elvetienii inca din anul 2009 atunci cand, cativa oameni de afaceri au donat autoritatii locale o masina de pompieri, aceasta fiind folosita tot de pompierii voluntari din zona Martigny. La acea data, am primit autoutilitara in urma unei colaborari intre filiala constanteana a clubului Rotary - Cetatea Tomis si organizatia similara din Elvetia. Delegatia a sosit in comuna noastra in data de 18 septembrie si a poposit pana dupa momentul festivitatilor de predare - primire a acestor importante utilaje pentru interventii de urgenta. Doresc ca pe aceasta cale sa mai multumesc inca o data acestor oameni cu suflet", a declarat pentru ziarul nostru seful autoritatii locale Oltina, Gheorghe Chirciu.
La evenimentul important din data de 20 septembrie au participat invitati speciali precum prefectul Constantei, Eugen Bola, edili din diverse localitati din tara ce colaboreaza cu Asociatia Internationala "Operation Villages Roumains" dar si conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2013

 • Varujan Vosganian DEMISIONEAZA din functia de ministru al Economiei. Antonescu: Chitoiu va asigura interimatul

  Administratie locala
 • Ponta: La finalul lunii stabilim in USL reducerea CAS sau neimpozitarea salariului minim in 2014

  Administratie locala
 • Zi cu adevarat speciala pentru intreaga comunitate din Oltina

  Administratie locala
 • In asteptarea reluarii lucrarilor incepute in localitatea Saligny

  Administratie locala
 • Agenda de lucru a edilului Cristian Telehoi, incarcata in aceasta perioada

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitat─â. Prim─âria a solicitat finan╚Ťare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucr─âri de ├«mprejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din B─âneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea re╚Ťea de ap─â

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771