O minune de gradinita a rasarit in localitatea Topraisar

Septembrie 2013, Iulia Fţlfan

Social

Mare fericire si bucurie s-a putut citi pe chipurile micilor prescolari, pe cele ale parintilor ce-i tineau strans de mana pentru a le da curaj cat si pe fetele invitatilor la evenimentul de inaugurare a gradinitei, in data de 16 septembrie 2013.

Deschiderea noului an scolar 2013-2014 a debutat in comuna Topraisar cu inaugurarea unitatii prescolare cu program normal, astfel ca, cei 128 de prichindei din localitate vor invata intr-o cladire noua, moderna si extrem de spatioasa.
O multime de parinti, bunici, dar mai ales copilasi vizibil emotionati, s-au strans laolata luni, 16 septembrie 2013, pentru a participa la cel mai asteptat moment si anume inaugurarea gradinitei din Topraisar. La acest minunat eveniment au fost prezenti, alaturi de edilul autoritatii locale Gheorghe Stelian, viceprimarul comunei, reprezentanti ai Primariei si Consiliului Local, invitati speciali precum vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC) Cristian Darie impreuna cu domnii consilieri judeteni Florea Dumitru si Teodorescu Atanasie, domnul deputat Eduard Martin cat si cadrele didactice. Emotii mari au fost in clipa in care un sobor de preoti au sustinut un ceremonial religios de sfintire a acestei institutii prescolare.
Momentul de inceput al festivitatilor a fost acela in care toti participantii la eveniment au asistat la taierea panglicii inaugurale a noii constructii de catre edilul sef al localitatii Gheorghe Stelian impreuna cu vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta, domnul Cristian Darie. Imediat ce acest moment s-a incheiat, doua fetite imbracate in costume populare au recitat in fata participantilor, doua poezii urmate de ropote de aplauze.
"Incep prin a spune ca sunt vizibil emotionat si asta pentru ca, este un moment cu totul si cu totul deosebit pentru noi, realizarea acestei gradinite moderne si ridicata la standarde europene fiind o dorinta mai veche si iata ca, astazi ne vedem visul implinit si desavarsit. Doresc sa le urez mult noroc si succes prichindeilor ce de astazi au sansa sa primeasca o educatie aleasa din partea cadrelor didactice in cele mai bune conditii si de asemenea, sa multumesc Consiliului Judetean Constanta pentru tot sprijinul pe care ni l-au oferit, Guvernului Romaniei cat si Consiliului Local care a fost de acord cu aceasta importanta investitie", si-a incheiat emotionat discursul Gheorghe Stelian.
Cateva cuvinte a rostit si Cristian Darie, vicepresedintele CJC prin care a spus ca este la fel de emotionat ca si ceilalti participanti la eveniment. "Am adus cu mine si salutul domnului presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Daniel Constantinescu, "presedintele copiiilor" asa cum i se mai spune. Doresc sa-l felicit pe edilul Gheorghe Stelian pentru efortul depus in vederea finalizarii acestei gradinite, mult asteptata de intreaga comunitate. Putine astfel de institutii exista in judetul nostru si sunt bucuros ca, acesti copilasi pasesc cu dreptul in viata, ca au sansa sa se formeaze si sa evolueze intr-un mediu adecvat educational. Ne bucuram ca efortul nostru a ajutat insa consider ca, datorita voua, locuitorilor si reprezentantilor autoritatii locale aceasta gradinita a prins viata. Va doresc mult succes si noul an scolar sa va aduca numai impliniri", a spus Cristian Darie.
De asemenea, si domnul deputat Eduard Martin le-a urat acestora mult succes si i-a felicitat pe toti cei implicati in realizarea acestei unitati de invatamant, spunand ca, "ce a mai ramas de spus? Realizarea este in fata noastra, a tuturor".
In aceasta minunata gradinita vor activa sase grupe si anume: Grupa Mica "Strumfii"; Clasa pregatitoare "Albinutele pricepute" si Clasa pregatitoare A; doua Grupe Mari "Iepurasii" si "Ursuletii" si Grupa Mijlocie "Piticii". Pe parcursul anului scolar acestia vor desfasura diferite activitati precum activitati pe domenii experientiale, activitati optionale, extracurriculare, activitati pe centre de interes si proiecte educationale.
Ziua s-a incheiat pentru micuti cu un program artistic ce a cuprins spectacole de creatie realizate de arlechini, numere speciale de iluzionism, cantecele si dansuri.


Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2013

 • Guvernul a promis FMI ca vinde majoritarea companiilor detinute de Ministerul Economiei

  Social
 • Finantarea lucrarilor aproape finalizate nu mai e prioritate

  Social
 • Elevii din Navodari au toate motivele sa se intoarca cu zambetul pe buze la scoala.

  Social
 • Copilasii fericiti si emotionati la auzul primului clinchet al clopotelului

  Social
 • Pe aripile toamnei a sosit, ca in fiecare an, prima zi de scoala

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • 120 de copii din B─âr─âganu vor primi tichete sociale pentru rechizite

  Social
 • Prim─âria Municipiului Medgidia - Anun╚Ť de Interes Public

  Social
 • Copiii din Sili╚Ötea, ├«n excursie la Aqua Magic

  Social
 • Prim─âria municipiului Medgidia marcheaz─â Ziua Universal─â a Iei Rom├óne╚Öti

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771