In asteptarea demararii lucrarilor la parcul eolian

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

Administratie locala

Autoritatea locala din comuna Dumbraveni are planuri mari pentru dezvoltarea localitatii insa pana ce vor fi si fondurile necesare, se fac planuri ce se gandesc si se aseaza pe hartie, planuri ce constau in proiecte noi, de anvergura.

Una din investitiile ce ar ajuta comuna sa creasca si sa se dezvolte armonios vizeaza demararea lucrarilor privind amplasarea unui numar total de 17 turbine eoliene cu o capacitate de generare de 3 MW.
"Tot ceea ce pot spune in acest moment este faptul ca, asteptam cu nerabdare demararea lucrarilor de constructie a parcului eolian astfel ca, cu cat mai repede se da startul proiectului, cu atat mai bine. Investitia este cu atat mai importanta cu cat beneficiile vor fi multiple si anume, va crea comunei o independenta energetica si totodata, va aduce sume importante la bugetul local prin plata taxelor si impozitelor locale pe teren. Astfel, ne vom putea gandi si noi, in sfarsit, la investitii noi precum realizarea unei case mortuare asa cum este normal si firesc in secolul XXI, oamenii au nevoie de un astfel de spatiu", a declarat pentru Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Gheorghe Cenusa.
Cele 17 turbine eoliene amplasate pe 1.000 de ha, vor fi racordate la o statie de transformare amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Dumbraveni de unde se vor bransa la sistemul energetic national. Scopul acestei investitii este acela de valorificare a potentialului eolian al podisurilor Dobrogei prin construirea unui parc eolian si obtinerea pe aceasta cale a unei cantitati de energie electrica din sursa regenerabila.
In alta ordine de idei, pe data de 11 septembrie a avut loc receptia finala a lucrarilor de la noua scoala cu clasele I-VIII din localitate.
Unitatea de invatamant a fost realizata cu fonduri de la Banca Europeana de Investitii, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Guvernul Romaniei si Consiliul Local al comunei Dumbraveni.
Valoarea proiectului se ridica la suma de 13 miliarde lei vechi.

Articole din editia din data de Septembrie 2013

 • Guvernul a promis FMI ca vinde majoritarea companiilor detinute de Ministerul Economiei

  Administratie locala
 • Finantarea lucrarilor aproape finalizate nu mai e prioritate

  Administratie locala
 • Elevii din Navodari au toate motivele sa se intoarca cu zambetul pe buze la scoala.

  Administratie locala
 • Copilasii fericiti si emotionati la auzul primului clinchet al clopotelului

  Administratie locala
 • Pe aripile toamnei a sosit, ca in fiecare an, prima zi de scoala

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Bilanțul activității primarului din Băneasa, Paul Coliș

  Administratie locala
 • Casa de Cultură din Saraiu va fi inaugurată mâine, 23 septembrie

  Administratie locala
 • Lucrări la grădinița din Miorița

  Administratie locala
 • Investiții pentru copiii și tinerii din Fântânele

  Administratie locala
 • Investiții pentru modernizarea comunei Dumbrăveni

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771