STRATEGIA DE DEZVOLTARE ZONALA G.A.L

15 Octombrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie locala
Institutia Prefectului - Judetul Constanta, impreuna cu Oficiul Teritorial Constanta al Intreprinderilor Mici si Mijlocii si de Cooperatie, a demarat incepand cu 21 septembrie 2006., o actiune ce consta in deplasari in teritoriu la sediile Grupurilor de Actiune Locala din judet, avand ca scop realizarea Strategiei de Dezvoltare zonala G.A.L, si ca cerinta obligatorie accesarea surselor de finantare externa precum si dezbaterea oportunitatilor de finantare ale mediului de afaceri local.

Asfel, in data de 4 octombrie 2006, la ora 11, la Cernavoda a avut loc intalnirea pentru dezbaterea acestor probleme, fapt pentru care au fost invitati si primarii localitatilor Saligny, Aliman, Rasova si Seimeni, membre a Grupului de Actiune Locala Cernavoda, cat si institutiile si persoanele interesate de dezbaterile propuse, precum si agentii economici, fiind intampinati de 2 reprezentanti a-i Oficiul Teritorial Constanta al Intreprinderilor Mici si Mijlocii si de Cooperatie. In sedinta au fost dezbatute doua teme: Analiza stadiului elaborarii strategiei de dezvoltare zonala precum si metodologia de realizare; Opotunitati de finantare active ale Intraprinderilor Mici si Mijlocii.

Prima tema urmareste o organizare, o strategie pe plan local, ce poate fi intocmita cu personal propriu. Strategia oraselor este mai complicata, datorita faptului ca scopul lor este de a ajuta si de a stabili proprietati esentiale, iar strategia zonala este o proprietate mult mai complexa, acesteia atribuindu-se mai multe sarcini.

Primarii s-au "revoltat" afirmand faptul ca nu sunt suficienti de informati, si ca din cauza acestei lipse de informatii au de suferit cetatenii.
Reprezentantii Oficiului Teritorial Constanta al Intreprinderilor Mici si Mijlocii si de Cooperatie, au adus la cunostinta domnilor primari ca pot infiinta un Grup de Actiune Locala (G.A.L) care are ca statut de organizare persoana juridica, iar ca membrii poate cuprinde si OMG-uri, acestea fiind accesate pentru asociatii si fundatii, in Municipiul Constanta existand deja 11 GAL-uri. Este insa de precizat faptul ca procesul de constituire nu este definitivat.

Se pare astfel ca atat primaria oarasului Cenavoda, cat si primarii localitatilor membre ale Grupului de Actiune Locala Cernavoda, vor fi periodic informati putand la randul sa atribuie asfel cetatenilor dreptul de a cunoaste noile legi ce vor fi puse in vigoare din anul 2007, odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

Album foto

 • Articole din editia din data de 15 Octombrie 2006

 • Pieton accidentat in pe strada Decebal din Medgidia

  Administratie locala
 • Medgidia se pregateste de Panair

  Administratie locala
 • Managementul deseurilor in atentia administratiei locale din Medgidia

  Administratie locala
 • Iubitorilor de baschet din Medgidia li se pregateste o surpriza !

  Administratie locala
 • Dezvoltarea orasului in dezbaterea consilierilor locali

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771