Campanie de verificare a starii de sanatate a romilor din Mangalia

August 2013, Petric Radu

Social

Asociatia Viitorul Romilor Constanta, in parteneriat cu Primaria Mangalia au organizat, sambata, 24 august, in cartierul M.I. Dobrogeanu din localitate, o campanie de promovare a sanatatii pentru comunitatea roma.

25 de cetateni de etnie roma, care locuiesc in aceasta zona, au beneficiat de analize medicale gratuite, urmand ca sambata viitoare, un alt grup de 25 de romi sa beneficieze de aceleasi servicii medicale.
Proiectul de promovare a sanatatii si de educatie pentru sanatate numit "Sanatate Europeana: "Analize medicale pentru romi" se desfasoara in perioada 15 august-30 noiembrie in mai multe localitati din judetul Constanta. Acesta este cuprins in Programul "Anul European al cetatenilor", finantat de Agentia Nationala pentru Romi, prin Legea bugetului de stat nr. 5/2013, Domeniul tematic 4.1.3 - promovare a sanatatii si educatiei pentru sanatate. Ampla actiune reuneste 300 de persoane de etnie roma din Constanta, Medgidia si Mangalia, pe tema evaluarii starii de sanatate.
Activitatile propriu- zise au ca obiectiv general imbunatatirea starii de sanatate a 300 de persoane de etnie roma, grup vulnerabil datorita situatiei socio-economice in care se afla: discriminare, excluziune sociala, situatie financiara precara, capacitate dificila de a accesa sistemul medical de stat.
Alta tinta a actiunii este diagnosticarea precoce a bolilor contagioase pentru cele mai vulnerabile grupuri, din cele doua locatii prioritare. Prevalenta ridicata a bolilor contagioase in randul populatiei cele mai expuse la risc constituie o problema majora din punct de vedere al sanatatii publice si al perspectivelor sociale. In acest context, proiectul va facilita integrarea optiunilor de prevenire si combatere a bolilor contagioase, cu un accent special in randul populatiei de etnie roma, cu scopul de a minimiza riscul de contaminare a celorlalte persoane.
Interpretarea scrisa a rezultatelor analizelor medicale va ajuta grupul tinta sa aiba o imagine clara a starii proprii de sanatate si ii va orienta catre masurile necesare imbunatatirii acesteia.
Asociatia Viitorul Romilor din Constanta este o organizatie nonguvernamentala, care are drept scop de a promova cultura roma in vedererea dezvoltarii si integrarii sociale a persoanelor de etnie roma. De asemenea, asociatia vizeaza cresterea nivelului de comunicare si cooperare cu autoritatile locale, nationale si internationale.


Album foto

 • Articole din editia din data de August 2013

 • Ramona Manescu a depus juramantul de investitura in functia de ministru al Transporturilor

  Social
 • Tariceanu: Situatia de la Transporturi a creat o problema de imagine pentru PNL

  Social
 • Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii va aduce un nou delfin la Constanta

  Social
 • Turneul international de box "Centura de aur" se desfasoara la Constanta

  Social
 • Serviciul Regional de Ambulanta Sud-Est va fi la Constanta

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771