Falezele din statiunea Mamaia vor fi reabilitate si modernizate cu fonduri europene

August 2013, Adrian Nicărel

Fonduri Europene

Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat, miercuri, 31 iulie, ca municipalitatea va demara o serie de investitii cu fonduri europene in statiunea Mamaia, incepand cu toamna acestui an, una dintre ele vizand reabilitarea si modernizarea falezei cu circa 11 milioane de euro.

Astfel, potrivit edilului, va fi completata "infuzia" de bani privati investiti mai ales in nordul statiunii Mamaia. "Suntem in urma, dar vom veni in forta cu ceea ce inseamna investitiile municipale. Mai exact, faleza mie nu-mi place cum arata. Vom incepe sa lucram la ea din toamna, sper sa facem mare parte din ea pana in primavara anului viitor. Plus celelalte proiecte. Adica acum venim cu o infuzie de bani europeni care sa suplineasca infuzia de bani privati care s-a facut si se face in continuare in statiune". "Faleza trebuie sa fie la nivelul la care sunt investitiile private in statiunea Mamaia. Or ea este faleza comunista, cu pavajul ala comunist, pe unde am mai pus noi niste pavele acum 7 ani, 10 ani. Noi avem proiectul european unde se vor cheltui cam 11-12 milioane de euro si va insemna coloana vertebrala a statiunii, (...), ca sa avem o faleza de tinuta statiunii Mamaia", a declarat Radu Mazare, la finalul unei sedinte a Consiliului Local Municipal.

Referitor la turismul desfasurat in acest sezon estival in statiunea Mamaia, edilul a afirmat ca nu stie daca este "mai bun sau mai rau" decat in 2012, referitor la numarul de turisti, dar ca statiunea se prezinta "senzational" din punctul de vedere al investitiilor private. "Daca inainte luna iulie era cea mai plina, de cativa ani incoace august este luna cea mai plina si e logic sa fie asa, pentru ca economia romaneasca este interconectata la economia europeana, iar in Europa luna de vacanta este august, cand se inchide tot. Si atunci, fireste, incet, incet s-a mutat full-ul sezonului din iulie in august. Toata luna august este plina, nu mai gasesti o camera nicaieri in Mamaia. (...) Din punct de vedere al investitiilor private, statiunea s-a prezentat senzational. Eu personal nu am vazut plaje amenajate, cum sunt plajele din statiunea Mamaia, nicaieri in lume. (...) Ati observat si reactia ambasadorului Braziliei care a ramas mut atat de amploarea si anvergura carnavalului, cat si de investitiile care s-au facut in nordul statiunii", a afirmat primarul Constantei. Acesta a sustinut ca interpretii greci Natasa Theodoridou si Nikos Vertis, care au concertat zilele trecute in statiunea Mamaia, au fost uimiti de ceea ce au vazut pe litoralul romanesc. "Au ramas muti. Nikos a spus ca el vrea sa-si anuleze concertele pe luna august si sa ramana in Mamaia. Au spus ca n-au vazut asa ceva. Si, sunt oameni care sunt plimbati si sunt chemati sa cante in statiuni de top din lumea asta. (...) Le-au placut cluburile si fetele, nordul statiunii i-a fascinat.(...) Adevarul este ca, in orice insula din Grecia te duci, nu are nicio legatura cu ce este aici.Acolo sunt scaune de plastic indesate pe niste pietroaie", a spus Radu Mazare.
(Sursa: Agerpres)


Articole din editia din data de August 2013

 • De ce s-a opus Romania interzicerii pesticidului care omoara albinele - Ce alternative exista?

  Fonduri Europene
 • Reorganizarea ANAF: Unii functionari publici vor primi preavize, dar se pot inscrie pentru posturile vacante

  Fonduri Europene
 • Orasul Navodari va avea alee de promenada pe malul marii

  Fonduri Europene
 • Guvernul loveste in clientii de la Prima Casa: Creditele se vor acorda doar in lei

  Fonduri Europene
 • 75.000 de puncte de vanzare a painii s-ar putea inchide de la 1 ianuarie, dapriprca aceasta se va vinde in raioane specializate

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Peste 7000 de hectare dar și imobilele din comuna Mircea Vodă vor fi cadastrate gratuit/Locuitorii vor fi înregistrați gratuit în Cadastru și Carte Funciară!

  Fonduri Europene
 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771