"Centrul de Tineret" din localitatea Cumpana, finantat prin fonduri europene

August 2013, Daniel Marinescu

Administratie locala

In data de 13 iulie 2013, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Zona Metropolitana Constanta" a demarat implementarea proiectului "Reabilitarea, extinderea si dotarea unei cladiri din Zona Metropolitana Constanta, localitatea Cumpana, in vederea utilizarii acesteia drept Centru pentru Tineret".

Astfel ca, pe data de 2 august 2013, in sala de sedinte din cadrul primariei Cumpana a avut loc evenimentul organizat in scopul lansarii acestui de seama proiect.
Investitia vizeaza reabilitarea si dotarea unei cladiri ce in prezent este neutilizata din comuna Cumpana, in vederea infiintarii unui Centru de Tineret. Acesta are scopul de a oferi tinerilor metode alternative de invatare, o educatie informala care sa vina ca o completare la cunostintele pe care le acumuleaza in scoli, sa asigure accesul la informatie si sa reprezinte un loc de intalnire pentru desfasurarea unor activitati cultural - artistice si educative.
Noul Centru de Tineret din localitate va avea o suprafata totala de 1217.88 merii patrati, urmand a fi dotat cu mobilier adecvat si echipamente IT necesare desfasurarii activitatii si va deservi unui numar de peste 3.220 de tineri.
"Asteptam de multa vreme o astfel de institutie in localitatea noastra, una care sa-i ajute in mod real pe tinerii din comuna Cumpana si nu numai. Acestia au mare nevoie de un spatiu destinat lor, in care sa se intalneasca si sa comunice precum si de toate instrumentele educationale necesare pentru a-si construi un viitor frumos", a declarat edilul sef al comunei Cumpana, Mariana Gaju.
Perioada de implementare a proiectului este de 17 luni, acesta fiind finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere, Domeniul major de interventie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul - poli de crestere. Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar Organismul Intermediar in Regiunea Sud-Est este Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est.
La acest eveniment a participat directorul general din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est Braila, Luminita Mihailov dar si Jeni Craciun, directorul Directiei Implementare POR.
Valoarea totala a proiectului este de 4.156.048,80 lei, din care 3.234.411,60 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila solicitata, suma de 134.828,48 lei reprezinta contributia proprie a beneficiarului - Asociatia de Dezvoltare lntercomunitara Zona Metropolitana Constanta, iar suma de 786.808,80 lei reprezinta valoarea T.V.A.


Articole din editia din data de August 2013

 • De ce s-a opus Romania interzicerii pesticidului care omoara albinele - Ce alternative exista?

  Administratie locala
 • Reorganizarea ANAF: Unii functionari publici vor primi preavize, dar se pot inscrie pentru posturile vacante

  Administratie locala
 • Orasul Navodari va avea alee de promenada pe malul marii

  Administratie locala
 • Guvernul loveste in clientii de la Prima Casa: Creditele se vor acorda doar in lei

  Administratie locala
 • 75.000 de puncte de vanzare a painii s-ar putea inchide de la 1 ianuarie, dapriprca aceasta se va vinde in raioane specializate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771