Ion Marin, un edil dedicat dezvoltarii urbei

August 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Orasul Baneasa se afla intr-o continua dezvoltare si modernizare, importante proiecte fiind deja demarate sau la un pas de a fi incepute, totul pentru ca Baneasa sa infloreasca.

O prima investitie pe care primarul isi doreste sa o duca la bun sfarsit, vizeaza reabilitarea bisericii ce poarta hramul "Sfanta Parascheva" din centrul orasului Baneasa.
"In foarte scurt timp, acest sfant lacas va fi gata in ceea ce priveste reabilitarea exteriorului cladirii, aceasta fiind construita undeva inainte de anul 1900, de asemenea a fost modernizata si casa parohiala. Ar mai fi de dat cu grund acoperisul celor trei turle pana ce tabla acestora va putea fi schimbata. Ca si costuri, pot sa va spun ca, pana la aceasta data, in aceste lucrari de reabilitare a fost investita suma de 55.000 lei, din care 30.000 bani proveniti de la Ministerul Cultelor restul provenind de la bugetul local al primariei", a declarat edilul sef Ion Marin pentru ziarul nostru.
Lucrarile au fost realizate de o echipa de muncitori de la Directia de Utilitati Publice a autoritatii publice Baneasa, ce au lucrat intens la zidaria exterioara si decorativa a bisericii. Era imperios necesara demararea lucrarilor deoarece portiuni mari de ciment incepusera sa cada iar acest lucru trebuia oprit cumva.

"Nu ne oprim aici, seria proiectelor importante continua"

O alta realizare importanta pentru comunitate vizeaza consolidarea si repararea celui de-al doilea pod atat pietonal cat si de transport rutier din satul Negureni. Podul ce se intinde pe o lungime de 12 metri era deteriorat si necesita interventii imediate, asa cum s-a si intamplat. Astfel ca, in doua luni o echipa speciala a finalizat aceasta importanta lucrare, realizata cu fonduri de la bugetul local, suma alocata fiind de 30.000 lei.
Investitiile in modernizare continua, astfel ca, in perioada septembrie si octombrie, primaria da startul lucrarilor de reabilitare a sediului primariei Baneasa. Vor fi lucrari de mare amploare, atat interioare cat si exterioare, angajatii avand mai apoi parte de cele mai bune conditii de lucru.
"Imi mai doresc realizarea unui alt proiect si anume, construirea unui Camin Cultural in satul Faurei. Proiectul este depus de aproximativ 6 luni la Ministerul Dezvoltarii si speram ca, va fi acceptat spre finantare, fiind un obiectiv important pentru locuitorii din mediul rural si nu numai", a incheiat Ion Marin, primarul orasului Baneasa.


Articole din editia din data de August 2013

 • De ce s-a opus Romania interzicerii pesticidului care omoara albinele - Ce alternative exista?

  Administratie locala
 • Reorganizarea ANAF: Unii functionari publici vor primi preavize, dar se pot inscrie pentru posturile vacante

  Administratie locala
 • Orasul Navodari va avea alee de promenada pe malul marii

  Administratie locala
 • Guvernul loveste in clientii de la Prima Casa: Creditele se vor acorda doar in lei

  Administratie locala
 • 75.000 de puncte de vanzare a painii s-ar putea inchide de la 1 ianuarie, dapriprca aceasta se va vinde in raioane specializate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitat─â. Prim─âria a solicitat finan╚Ťare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucr─âri de ├«mprejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din B─âneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea re╚Ťea de ap─â

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771