Lucrari importante reluate de Consiliul Judetean Constanta la Independenta

Iulie 2013, Petric Radu

Administratie locala

Doua investitii pe care edilul sef Cristea Gascan isi doreste foarte mult sa le vada duse la bun sfarsit, vizeaza extinderea Caminului Cultural din localitate cat si constructia unei noi unitati de invatamant pentru prescolari.

"Lucrarile la Caminul Cultural au fost sistate la sfarsitul lunii octombrie a anului trecut si iata ca, bucuros o spun, se reiau din aceasta luna asta dupa ce constructorul, S.C. "Patrimoniu Public si Privat" a primit restantele de plata pentru lucrarea executata. Aproximativ 30% din investitie a fost realizata iar daca lucrurile vor decurge bine, pana la sfarsitul lunii septembrie este posibil sa si facem receptia proiectului", a declarat pentru ziarul nostru, seful administratiei locale Independenta, Cristea Gascan
Pana in prezent, s-a turnat placa pentru nivelul 1 si s-au zidit peretii cu BCA. Extinderea Caminului Cultural prevede construirea unei noi aripi P+1, pe o suprafata totala de 350 mp. In partea de jos vor lua nastere sali pentru diferitele evenimente ale oamenilor si nu numai, urmand ca la etaj sa fie amenajate camere create special pentru importante activitati culturale precum canto si dansuri, sali destinate lecturii, cat si un club al pensionarilor unde acestia vor avea posibilitatea sa se bucure de o partida de sah sau table.
Valoarea investitiei se ridica la suma de 500.000 euro, fonduri de la bugetul Consiliului Judetean Constanta (CJC).

Gradinita, mai aproape de prescolari

Iata ca, si la unitatea de invatamant cu program normal in care isi vor desfasura activitatea un numar de 80 de prichindei, lucrarile au fost reluate. Lipsa fondurilor a fost cea care a tinut in loc continuarea investitiei insa totul e bine cand se termina cu bine.
"Dupa plata facuta prin sistemul de arierate impus de Guvernul Romaniei in suma de 150.000 lei, au putut fi reluate astfel, toate lucrarile ce se impun. La acest moment, pot spune ca, aproximativ 40% din lucrare este finalizata si speram sa fie incheiata cat mai curand posibil", ne-a comunicat primarul Cristea Gascan.
Conform proiectului, gradinita va avea parter si un etaj cu patru sali de clasa, unde isi vor desfasura activitatea patru grupe a cate 20 de prescolari. De asemenea, vor exista vestiare, o infirmerie, bucatarie, sala pentru servit masa, sali de joaca, sala de internet, centrala termica si un sistem de securitate impotriva incendiilor.
Valoarea proiectului este de aproximativ 600.000 Euro.


Articole din editia din data de Iulie 2013

 • Dragnea: In august prezint in PSD o analiza pe referendum. E important sa nu cedam usor

  Administratie locala
 • Fenechiu, intrebat daca toate proiectele incepute de el vor fi terminate: E greu. Cand o sa ma intorc!

  Administratie locala
 • Ponta a preluat mandatul interimar de ministru al Transporturilor

  Administratie locala
 • Herghelia Mangalia primeste a doua sansa

  Administratie locala
 • Scufundari gratuite in Portul Tomis

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Bilanțul activității primarului din Băneasa, Paul Coliș

  Administratie locala
 • Casa de Cultură din Saraiu va fi inaugurată mâine, 23 septembrie

  Administratie locala
 • Lucrări la grădinița din Miorița

  Administratie locala
 • Investiții pentru copiii și tinerii din Fântânele

  Administratie locala
 • Investiții pentru modernizarea comunei Dumbrăveni

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771