Dezvoltarea turismului in regiunea Marii Negre

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri Europene

Primaria Eforie, in parteneriat cu primaria Satului Negrea, raionul Hincesti, Republica Moldova si ONG-ul Eureka din Bulgaria a organizat in perioada 21-23 iunie 2013, un important Festival de Publicitate iar in perioada 3-5 iulie 2013 s-a desfasurat Targul de Turism. Ambele evenimente au avut loc atat in Eforie Nord cat si in Eforie Sud.

"Festivalul de Publicitate in Turism" face parte din cadrul proiectului "Traditie, Originalitate, Unicitate si Bogatie pentru realizarea unei Strategii Inovatoare in vederea dezvoltarii turismului in regiunea Marii Negre TOURIST" si este finantat de catre Uniunea Europeana prin Programul Operational Comun de Cooperare in bazinul Marii Negre 2007-2013. Acest proiect are in vedere initierea unui parteneriat strategic pentru sustinerea dezvoltarii economice durabile in Bazinul Marii Negre, prin valorificarea, intr-o maniera integrata, a potentialului turistic al regiunii.
Evenimentul a avut o durata de trei zile si s-a adresat agentiilor de publicitate, agentiilor de turism, organizatiilor din turism, facilitatilor de cazare, de distractie, restaurantelor, institutiilor si autoritatilor publice cu competente in sectorul turistic. Deschiderea Festivalului a avut loc pe data de 21 iunie in Sala de Conferinte a Hotelului Felix din Eforie Nord, unde au fost aduse la cunostinta date despre proiect si au fost prezentati participantii si organizatiile reprezentate de acestia.
In cea de-a doua zi a festivalului a fost discutata importanta si modalitatile de promovare prin exemple de succes si totodata, a avut loc o expozitie de modele de brosuri, cataloage de turism, spoturi de promovare. Tot in aceeasi zi, incepand cu ora 18.00. promovarea s-a realizat si printr-un spectacol de traditii folclorice.
Cea de-a treia zi a fost dedicata domeniului Relatii Publice si Comunicare, considerate elemente cheie pentru promovarea turismului.

Targ de Turism, organizat de administratia locala Eforie

Cele trei parti implicate in proiect au pregatit Targul de Turism si Conferinta de Lansare a Strategiei din cadrul proiectului "Traditie, Originalitate, Unicitate si Bogatie pentru realizarea unei Strategii Inovatoare in vederea dezvoltarii turismului in regiunea Marii Negre- TOURIST". Acesta este finantat de catre Uniunea Europeana prin Programul Operational Comun de Cooperare in bazinul Marii Negre 2007-2013, proiect pentru initierea unui parteneriat strategic in vederea sustinerii si dezvoltarii economice durabile in Bazinul Marii Negre, prin valorificarea, intr-o maniera integrata, a potentialului turistic al regiunii.
Evenimentul s-a desfasurat pe parcursul a trei zile, adresandu-se astfel, agentiilor de turism, organizatiilor din turism, facilitatilor de cazare, de distractie, restaurantelor, institutiilor si autoritatilor publice cu competente in sectorul turistic.
"Toate aceste activitati au in vedere cresterea cooperarii intre actorii cheie din sectorul turistic pentru depasirea decalajelor economice prin intermediul unui cadru strategic, dezvoltarea comuna dar si promovarea produselor turistice si cresterea interesului turistilor pentru produsele din aceasta zona", a declarat edilul sef al orasului Eforie, Ovidiu Brailoiu.
Astfel ca, pe data de 3 iulie 2013 incepand cu ora 18.00 a avut loc Conferinta de lansare a Strategiei Comune pentru Dezvoltarea turismului in zonele vizate de proiect, locatia aleasa fiind Sala de Conferinte a Hotelului Felix din Eforie Nord. Sirul evenimentelor a continuat si pe data de 4 iulie 2013, atunci cand a avut loc Targul de Turism desfasurat in Eforie Sud. Iar ultima zi si anume 5 iulie 2013 s-a incheiat tot cu un Targ de Turism care de aceasta data a avut loc in Eforie Nord.

Album foto

 • Articole din editia din data de Iulie 2013

 • Sase noi ambulante pe litoral

  Fonduri Europene
 • Basescu, salvat de la demitere de statistici incorecte

  Fonduri Europene
 • Campanie de ecologizare in Portul Turistic Mangalia

  Fonduri Europene
 • Programul "Spectacole pentru Copii Constanta estival 2013" debuteaza la Constanta

  Fonduri Europene
 • Consiliul Local Mangalia a reglementat activitatea de publicitate stradala

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Peste 7000 de hectare dar și imobilele din comuna Mircea Vodă vor fi cadastrate gratuit/Locuitorii vor fi înregistrați gratuit în Cadastru și Carte Funciară!

  Fonduri Europene
 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771