Sedinta Consiliului Local Adamclisi

Iulie 2013, Petric Radu

Administratie locala

Cei 11 consilieri locali s-au intrunit pe data de 19 iunie 2013, incepand cu orele 15.00, in sedinta extraordinara in vederea aprobarii unor proiecte de hotarare initiate de edilul comunei Anton Burcea.

Un prim proiect inscris pe ordinea de zi a prevazut alegerea presedintelui de sedinta pentru conducerea lucrarilor sedintelor Consiliului Local Adamclisi. Astfel ca, doamna consilier local Ismail Constanta a fost aleasa in functia de presedinte de sedinta aceasta urmand sa conduca intalnirile dar si sa semneze hotararile adoptate. Acest lucru se va desfasura pe o perioada de trei luni incepand cu luna iunie 2013, inclusiv luna august.
Un alt proiect de hotarare de o importanta majora a fost cel privind aprobarea rectificarii bugetului local de venituri si cheltuieli pe anul 2013 al comunei Adamclisi, judetul Constanta. In acest sens, a fost repartizata autoritatii locale prin HCJ Constanta nr.201/22.05.2013 suma in valoare de 102.530 lei, bani pentru plata rata arierate. De asemenea, la capitolul cote defalcate din impozitul pe venit a fost identificat un plus de 25.432 lei fata de prevederea initiala aferenta trimestrului I si II din anul 2013. Totodata, s-a rectificat bugetul de venituri si cheltuieli pe 2013 cu suplimentarea veniturilor bugetului local in suma de 127.962 lei. Aprobata a fost si suplimentarea listei de investitii pe 2013 cu lucrarea "Eficientizarea consumului de energie electrica" pentru localitatea Adamclisi, cu suma de 48.530 lei.
De asemenea, in cadrul sedintei extraordinare din data de 19 iunie 2013, a fost aprobat si proiectul de hotarare privind aprobarea scutirii de la plata taxei speciale de salubrizare a unui numar de noua gospodarii din comuna Adamclisi, datorita lipsei cailor de acces. Astfel ca, aproximativ 30 de persoane din cele sase gospodarii din Zorile si trei din Adamclisi sunt scutite de aceasta taxa in suma de 4 lei/luna de persoana.
Printre hotararile ce au mai fost aprobate de cei 11 consilieri locali s-au mai numarat: completarea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al comunei Adamclisi insusit prin Hotararea Consiliului Local Adamclisi nr. 35/10.06.2011 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al localitatii, cu modificarile si completarile ulterioare; concesionarea prin negociere directa de catre numitii Ursuleanu Constantin, Stanciu Ioana, Stoian Toader, Stoian Toader Rusti, Corneanu Viorica, Vintila Anastase, Padurariu Valerian, Paraiala Ion, Halil Mudin, Balan Dumitru, a unor terenuri intravilane, limitrofe imobilelelor proprietate personala, situate pe teritoriul administrativ al comunei Adamclisi apartinand domeniului privat al localitatii.


Articole din editia din data de Iulie 2013

 • Sase noi ambulante pe litoral

  Administratie locala
 • Basescu, salvat de la demitere de statistici incorecte

  Administratie locala
 • Campanie de ecologizare in Portul Turistic Mangalia

  Administratie locala
 • Programul "Spectacole pentru Copii Constanta estival 2013" debuteaza la Constanta

  Administratie locala
 • Consiliul Local Mangalia a reglementat activitatea de publicitate stradala

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771