Doamnele primar din tara si-au dat intalnire la Constanta

Iunie 2013, Petric Radu

Administratie locala

Pe data de 20 si 21 iunie 2013, a avut loc intrunirea Ligii femeilor primar ai comunelor din Romania, reprezentata legal prin presedinte, Mariana Gaju. De asemenea, in a doua zi un eveniment important a avut loc in localitatea Cumpana.
Acestea au participat pe parcursul celor doua zile la lucrarile sesiunii extraordinare pe semestrul I - 2013, in cadrul salii de conferinte a hotelului Oxford din Constanta. De asemenea, la acest important eveniment au fost invitati sa participe reprezentanti ai administratiei publice locale si centrale, ai Asociatiei Comunelor din Romania, precum si ai Congresului Autoritatilor Locale din Republica Moldova.
In prima zi, printre invitatii la sesiunea extraordinara s-au numarat: Rovana Plumb - Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Carmen Dragan - secretar general al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Emil Draghici - presedintele Asociatiei Comunelor din Romania, Sergiu Tara - director general al A.Co.R, Corneliu Leu - scriitor, dramaturg si analist politic, Nicusor - Daniel Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Cristian - Gheorghe Darie si Nicolae - Cristinel Dragomir - vicepresedintii Consiliului Judetean Constanta si multi altii.
Totodata a participat si o delegatie a Congresului Autoritatilor Locale din Republica Moldova (CALM), formata din Tatiana Badan - presedintele CALM si primarul comunei Selemet, Nina Costiuc - primarul comunei Budesti, Valentina Casian - primarul orasului Straseni, Nadejda Darie si Carolina Furdui - experti CALM, Tatiana Turcanu - primarul comunei Vinogradovca, Maria Galit - primarul comunei Sarata Veche.
In cadrul intalnirii din data de 20 iunie au fost prezentate date cu privire la modificarea Statutului Asociatiei Comunelor din Romania, dar s-a realizat si o analiza a problemelor cu care se confrunta comunele din Romania ca urmare a unor grave sincope in procesul de descentralizare. Autoritatile locale au discutat de asemenea si despre diminuarea capacitatii administrative a autoritatilor administratiei publice locale, pe fondul unei salarizari total necorespunzatoare si a blocarii aberante a posturilor.
Un alt punct al sesiunii extraordinare l-a reprezentat analiza procesului de regionalizare - descentralizare. Dezbaterea a privit si lupta femeilor primari si alesi locali ai comunelor din Romania pentru egalitate de sanse si egalitate de gen. De asemenea, participantele la eveniment au primit informatii cu privire la proiectele implementate si in curs de implementare ale Asociatiei Comunelor din Romania.
In cea de-a doua zi a lucrarilor sesiunii extraordinare, printre participanti s-au numarat: Mariana Campeanu - Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice; Cristina Samoila - director executiv al Casei Judetene de Pensii Constanta; Marin Topai - director executiv al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Constanta; Tiberiu Plesu - inspector sef adjunct - Inspectoratul Teritorial de Munca Constanta si domnul Ionut Iuria, redactor-sef al Revistei Romane de Administratie Publica Locala.
Dupa dezbaterile din data de 21 iunie 2013, la sediul administratiei locale din Cumpana incepand cu ora 11.00, a avut loc Semnarea Acordului de Infratire intre localitatile Sarata Veche - Raionul Falesti - Republica Moldova si Cumpana - judetul Constanta, Romania.


Album foto

 • Articole din editia din data de Iunie 2013

 • Comuna Topraisar, infloritoare pe zi ce trece

  Administratie locala
 • Vacanta gratuita la mare pentru 200 de elevi din Covasna

  Administratie locala
 • Plimbari la inaltime cu autobuzele etajate

  Administratie locala
 • Agricultura cu perdea... forestiera

  Administratie locala
 • Primarul Mangaliei cere solutii legislative pentru rezolvarea problemei hotelurilor abandonate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul „Restaurarea, Consolidarea, Protecția, Conservarea și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava” la final

  Administratie locala
 • Noi investiții în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de utilități a localităților Poarta Albă, Murfatlar și Castelu!

  Administratie locala
 • Ședința Consiliului Local Mereni

  Administratie locala
 • Se reabilitează sistemul de apă și se înființează sistem de canalizare în Tîrgușor

  Administratie locala
 • Fonduri norvegiene pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din comuna Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771