Sperante mari in realizarea unor importante lucrari in comuna Mereni

Iunie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Bifate pe agenda edilului sef Gheorghe Chiriac sunt doua investitii ce se doresc sa fie finalizate in cel mai scurt timp, lucrari ce au un impact major asupra vietii locuitorilor comunei Mereni.

Un proiect ce se doreste sa fie incheiat cu succes se refera la "Reabilitarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa din Mereni si Osmancea", investitie ce este realizata, pana in prezent, intr-un procent de 70%.
"In perioada imediat urmatoare, speram ca vom continua aceasta importanta lucrare, insa doar in functie de alocarile bugetare. Tin sa precizez faptul ca, prin aparitia Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 28/2013, Ordonanta nr.7/19 ianuarie 2006, privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural prin care se derula si proiectul nostru, a fost abrogata. Astfel ca, a intervenit o problema de finantare la lucrarile in curs de desfasurare asa cum este si proiectul nostru. Si pentru a gasi o rezolvare, am facut adrese catre Consiliul Judetean Constanta, pe care acestia le centralizeaza si le trimit mai apoi catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Iar noua, in prezent, nu ne ramane decat sa asteptam lamuriri in legatura cu sursa de finantare", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Mereni, Gheorghe Chiriac.
Proiectul prevede introducerea a 15 kilometri de retea noua de apa, zece kilometri conducta Osmancea si cinci kilometri Mereni si asta pentru ca cele din trecut aveau o vechime de mai bine de 40 de ani.
Valoarea investitiei se ridica la suma de 14 miliarde lei vechi, din care administratia locala a primit doar suma de 4 miliarde lei vechi.

In continuare fara lumina

O alta lucrare pe care edilul vrea sa o duca la bun sfarsit vizeaza extinderea retelei de alimentare cu energie electrica in noul cartier al comunei, care numara deja in jur de o suta de gospodarii. "Am luat avizul de la ENEL Dobrogea si urmeaza ca in cel mai scurt timp, adica in vara acestui an, sa debuteze lucrarile de racordare la iluminatul casnic", ne-a comunicat Gheorghe Chiriac.
Cartierul nou cuprinde 213 de loturi din care pe aproape jumatate sunt deja case construite, locuitorii din aceasta zona, neavand nici acum lumina.


Articole din editia din data de Iunie 2013

 • Comuna Topraisar, infloritoare pe zi ce trece

  Administratie locala
 • Vacanta gratuita la mare pentru 200 de elevi din Covasna

  Administratie locala
 • Plimbari la inaltime cu autobuzele etajate

  Administratie locala
 • Agricultura cu perdea... forestiera

  Administratie locala
 • Primarul Mangaliei cere solutii legislative pentru rezolvarea problemei hotelurilor abandonate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul ÔÇ×Restaurarea, Consolidarea, Protec╚Ťia, Conservarea ╚Öi Punerea ├«n Valoare a Sitului Arheologic Cetatea CapidavaÔÇŁ la final

  Administratie locala
 • Noi investi╚Ťii ├«n modernizarea ╚Öi dezvoltarea infrastructurii de utilit─â╚Ťi a localit─â╚Ťilor Poarta Alb─â, Murfatlar ╚Öi Castelu!

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ťa Consiliului Local Mereni

  Administratie locala
 • Se reabiliteaz─â sistemul de ap─â ╚Öi se ├«nfiin╚Ťeaz─â sistem de canalizare ├«n T├«rgu╚Öor

  Administratie locala
 • Fonduri norvegiene pentru modernizarea institu╚Ťiilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt din comuna B─âneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771