Spitalul de Urgenta Constanta, etalon pentru spitalele din tara

18 Iunie 2013, Adrian Nicarel

Actualitate

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta (SCJU) "Sf. Apostol Andrei" a fost gazda, pentru doua zile, a directorilor si a mai multor medici ai spitalelor din Tulcea si Focsani. Venirea acestora s-a facut in contextul in care SCJU, cea mai mare unitate spitaliceasca din zona de Sud Est a tarii, trateaza zilnic pacienti adusi din alte judete.
Cadrele medicale au vizitat, sambata, sectiile modernizate ale unitatii sanitare, printre care: Unitatea de Primiri Urgente, Centrul de imagistica medicala, sectiile/clinicile de oncologie, ortopedie si chirurgie cardiovasculara, ultimele doua fiind renovate cu ajutorul Consiliului Judetean Constanta.
In cadrul intalnirii au fost dezbatute si problemele sistemului medical. Astfel, managerii si medicii prezenti au discutat despre fondurile mult prea mici de care dispun pentru a acoperi toate nevoile bolnavilor si spitalelor. "Am invitat medici din judetele limitrofe sa vada cum functioneaza spitalul nostru, sa vada ce servicii oferim, pentru ca, fiind un spital de gradul 1A (cea mai mare clasificare, deci care poate trata cazuri grave si foarte grave), evident ca toate cazurile pe care ei nu le vor putea rezolva vor fi trimise catre SCJU. Atunci, este normal sa cunoasca sefii sectiilor unde trimit bolnavii, cum suntem organizati, cu cine trebuie sa ia legatura in caz ca este nevoie sa aiba informatii suplimentare si, in plus, este un bun prilej de a ne cunoaste intre noi", a declarat managerul SCJU Constanta, dr. Dan Capatana.
Medicii care au vizitat unitatea sanitara s-au declarat incantati de conditiile in care sunt tratati pacientii. "Din ce am vazut, mi se pare un spital foarte bine organizat, foarte mult modernizat in ultimii ani. E un etalon pentru noi si ne dorim sa ajungem cat mai aproape de conditiile pe care le ofera aceasta unitate. Facem si noi eforturi in acest sens, insa am inteles ca ii sprijina foarte mult Consiliul Judetean, ceea ce am vrea sa se intample si la noi. Ma bucur ca, prin regionalizarea care o sa aiba loc, legaturile dintre noi vor fi mai puternice decat au fost pana acum", a declarat directorul Spitalului Judetean Tulcea, dr. Iosif Rosca.
In cadrul intalnirii s-a mai discutat despre infiintarea unei asociatii a managerilor de spitale, prin care sa fie expuse toate problemele cu care conducerile unitatilor se confrunta, incercandu-se a se gasi, in acelasi timp, solutii pentru remedierea lor.


Articole din editia din data de 18 Iunie 2013

 • A noua regiune?

  Actualitate
 • "Litoralul pentru toti" - cu 20% mai multi turisti

  Actualitate
 • Spitalul de Urgenta Constanta, etalon pentru spitalele din tara

  Actualitate
 • "Apa conditionata" pentru delfini

  Actualitate
 • Primarul Cristian Radu s-a intalnit cu membrii FPTR

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771