Reprezentantii Primariei orasului Navodari au semnat un protocol de infratire cu orasul Krusevo din Macedonia

Iunie 2013, Adrian Nicarel

Administratie locala

Evenimentul, care a avut loc la Casa Casatoriilor, marcheaza debutul unei stranse colaborari intre cele doua localitati. Din delegatia macedoneana au facut parte primarul, trei consilieri ai Primariei, trei profesori si 11 copii care vor ramane la familiile din Navodari pentru un schimb de experienta. Cu aceasta ocazie, edilul macedonian Gheorghe Damcevski, a facut o serie de aprecieri pozitive la adresa proiectelor derulate de administratia locala din Navodari, pe care ar dori sa le implementeze si in Krusevo.
"Domnul primar ne lauda putin. El spune ca si orasul Krusevo si Macedonia vin din socialism si acum se afla si ei ca si noi, de altfel, in perioada de trazitie si, spun ei, ca vor sa copieze oarecum modelul orasului Navodari. Ce am facut noi cu turismul in Navodari, de am reusit sa transformam orasul Navodari din oras industrial in oras turistic. Invatam unii de la altii." a declarat edilul Nicolae Matei.
Semnarea acordului a venit dupa ce, in urma cu doi ani, scoala numarul 2 din Navodari si o scoala din Krusevo s-au infratit. Dupa semnarea protocolului, primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, i-a oferit edilului din Macedonia o placheta cu harta Romaniei ce poarta inscriptia Asociatiei Oraselor din Romania.
"Eu sunt presedinte al Asociatiei Oraselor din Romania. Am marea placere sa-i ofer domnului primar Gheorghe Damcevski o placheta cu Asociatia Oraselor din Romania. () Iar pentru ceilalti oaspeti, simbolul Asociatiei Oraselor din Romania. Harta Romaniei cu inscriptia AOR." a declarat Nicolae Matei, primarul orasului Navodari.
Cei doi primari au explicat importanta semnarii acestui acord.
"Sunt foarte importante pentru ca ne da posibilitatea sa invatam unii de la altii si din punct de vedere economic. Eu am vazut un lucru bun in Krusevo, o sectie de facut jeleuri, rahat, de ce sa nu o facem si noi la Navodari. () Practic, este vorba pentru inceput de schimburi culturale. De 2 ani de zile copii din Navodari merg si locuiesc o perioada de doua saptamani in Krusevo, in Macedonia si copii din Macedonia vin si locuiesc in familii de navodareni, cu copii din orasul Navodari." a afirmat Nicolae Matei.
Primarul orasului Krusevo a adaugat.
"Aceasta infratire este foarte buna pentru Macedonia, pentru Krusevo pentru ca luam exemplul de trai al unei familii de aici, de fabrici, de turismul pe care il aveti voi la mare iar noi il avem la munte."
Edilul Nicolae Matei s-a aratat incantat de aprecierea pe care delegatia macedoneana a aratat-o la adresa orasului Navodari.
"Deci Krusevo este oras montan, acolo se schiaza bine, Navodari este un oras la mare. Putem sa trimitem copii din Navodari sa mearga la munte in Krusevo, sa schieze, iar copii din Krusevo sa vina sa faca plaja la Navodari, in tabara de copii, de ce nu?" a mai spus Nicolae Matei, primarul orasului Navodari.
Orasul Navodari este infratit si cu orase din Turcia, Republica Moldova, Bulgaria si Spania. Primarul Nicolae Matei a anuntat ca pe viitor intentioneaza sa semneze un astfel de acord si cu o localitate din Rusia.


Articole din editia din data de Iunie 2013

 • Victor Ponta, anunt de la Berlin: Vom mentine cota unica la 16% pe tot timpul guvernarii USL

  Administratie locala
 • NOUA CONSTITUTIE: Presedintele NU mai reprezinta PUTEREA EXECUTIVA

  Administratie locala
 • Parlamentul va avea drept exclusiv de a cere urmarirea penala a ministrilor

  Administratie locala
 • Delfinul Pei-Pei a murit!

  Administratie locala
 • Ieri a inceput Bac-ul 2013!

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771