Administrație locală

Ambasadorul Regatului Belgiei, in vizita la Mangalia

La invitatia primarului Cristian Radu, Excelenta Sa Domnul Philippe BEKE, Ambasadorul Regatului Belgiei in Romania, s-a aflat la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o vizita oficiala in Mangalia. Edilul localitatii a adresat, de altfel, printr-o corespondenta speciala, invitatia de a vizita orasul tuturor ambasadelor, reprezentantelor si misiunilor straine din Romania, in scopul atragerii de investitori din tarile pe care acestea le reprezinta.

Excelenta Sa, Domnul Philippe Beke, este primul care a raspuns invitatiei: Ii multumesc primarului pentru aventura descoperii Mangaliei, a spus Excelenta Sa, aflata pentru prima data pe litoralul romanesc al Marii Negre. Am trecut de multe ori prin zona, dar nu m-am oprit niciodata si nu o cunosteam. Astazi am descoperit si am invatat foarte multe lucruri.
Discutiile oficiale au avut ca tema principala prezentarea orasului, sub toate aspectele, atat prin prisma trecutului istoric o componenta esentiala ce trebuie valorificata pentru dezvoltarea turismului, cat si a oportunitatior locale de investitii. Primarul Mangaliei a subliniat importanta atragerii de investitii pentru dezvoltarea economica locala, mentionand ca, daca dupa anii ’70, cand au fost construite si date in folosinta statiunile turistice aflate pe teritoriul administrativ al municipiului, acestea au intrat in circuitul turistic national si international, iar despre litoralul bulgaresc nu se stia nimic, acum lucrurile nu mai stau asa. Suntem in 2013 si suntem, din pacate, la inceput de drum. Toate hotelurile si structurile de servicii din Mangalia si statiuni sunt private, iar sezonul estival tine doua-trei luni. Ca municipalitate, incercam sa atragem turisti prin crearea de evenimente, gen spectacole pe scene in aer liber, si ne dorim sa transformam Mangalia intr-o statiune balneara permanenta de interes international, prin exploatarea resurselor locale: izvoarele termale, namolul sapropelic, soarele, marea, aerosolii marini. Avem Parcul Industrial, insuficient exploatat, dar cu mare potential, fiind atat de aproape de mare, suntem o zona agricola, avem portul comercial si portul turistic, unul dintre cele mai bine amenajate de la Marea Neagra. Avem forta de munca calificata, dar, in acelasi timp, un necesar de 2000-3000 de locuri de munca. Speram ca prin investitii straine sa acoperim tot acest deficit, intr-un viitor cat mai apropiat. Din partea administratiei, exista toata deschiderea.
Ambasadorul Belgiei a vizitat statiunile turistice si a tinut in mod special sa viziteze Muzeul de Arheologie Callatis si situl orasului antic, din cadrul complexului President. Ca ultima oprire in cadrul vizitei sale a fost Moscheea Esma Han Sultan, fiind surprins de vechimea si originalitatea constructiei, fata de alte geamii dobrogene.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*