Concursul "Micii Sanitari"

Mai 2013, Iulia Fţlfan

Social

Pe data de 21 mai 2013, la Caminul Cultural din localitatea Agigea, a avut loc faza locala a concursului "Micii Sanitari", la care a participat si o echipa de la gradinita "Lucian Grigorescu" din Medgidia.

Acest concurs devenit deja o traditie a filialei de Cruce Rosie Constanta, a continuat si anul acesta fiind organizat impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta (ISJ). "Micii Sanitari", s-a desfasurat incepand cu data de 12 mai 2013 la Mangalia in cadrul Liceului "Callatis", si a continuat in Harsova, Albesti, Constanta, Cumpana si Agigea.
O mare bucurie a fost aceea ca, unitatea prescolara "Lucian Grigorescu" din Municipiul Medgidia, a fost reprezentata de o grupa de prescolari cu varsta de 5 ani denumiti "Piticii Isteti", si anume: Filoti Stefania, Popa Razvan, Hass Theodor, Nedelcu Diana Teodora, Voicu Maria si Banciu Catalina. Cei sase micuti au reprezentat pentru prima data Medgidia la concursul "Micii Sanitari", pe teme de educatie sanitara.
Pe parcursul evenimentului, acestia au trecut prin sase probe teoretice si practice, situatii destul de dificile, tinand cont de varsta lor, astfel ca, au simulat bandajarea unor plagi taiate, dezinfectarea unor taieturi, oprirea unor hemoragii, etc. Intr-un cuvant, au acordat primul ajutor. Si nu s-au straduit degeaba, deoarece prichindeii au fost recompensati cu dulciuri si jucarii.
"In zi de sfanta sarbatoare, o mare bucurie pentru noi, a fost aceea ca, echipa noastra a castigat locul II, la baraj cu echipa din localitatea Agigea, moment de mare fericire pentru noi toti. Micutii au reactionat extraordinar de bine pe toata perioada desfasurarii concursului, fara emotii, siguri pe ei, pot spune ca, s-au comportat ca niste viitoare cadre sanitare. Au fost atent supravegheati si coordonati de cele doua educatoare, Nedelcu Steluta si Desliu Elena. Acestea si-au dedicat timpul si rabdarea acestor prichindei, pentru ca totul sa iasa perfect, ceea ce s-a si intamplat. Doresc ca pe aceasta cale sa le multumesc in numele Subfilialei Crucii Rosii Medgidia si sa le transmit ca, suntem mandri de asemenea copii si ca avem asemenea cadre didactice, atat de implicate. Felicitari si parintilor", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, Presedintele Subfilialei Crucii Rosii Medgidia, psiholog Nichita Tamara.


Articole din editia din data de Mai 2013

 • A treia localitate din tara, prima din judet Cum a redus Tortoman factura la curent

  Social
 • Patru benzi auto si pista pentru biciclisti intre Ovidiu si Navodari

  Social
 • Salariile functionarilor ar putea creste dupa restructurari

  Social
 • Trofeul Festivalului de Folclor "Ca la noi in Dobrogea" editia a II-a, ramane tot la Medgidia

  Social
 • "Spiritul lui Caragiale" la Navodari

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Municipiului Medgidia - Anun╚Ť de Interes Public

  Social
 • Copiii din Sili╚Ötea, ├«n excursie la Aqua Magic

  Social
 • Prim─âria municipiului Medgidia marcheaz─â Ziua Universal─â a Iei Rom├óne╚Öti

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Sili╚Ötea au primit semin╚Ťe ╚Öi r─âsaduri pentru ├«nfiin╚Ťarea gr─âdinilor

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771