Probleme pe litoralul Marii Negre

Mai 2013, Adrian Nicarel

Administratie locala

Atat faleza din Eforie cat si plaja dintre Eforie Nord si cea din Eforie Sud, se confrunta cu ceva probleme, faleza prezentand fisuri iar plaja riscand sa dispara pe viitor.

Faleza din Eforie este din nou in pericol dupa ce au inceput sa apara fisuri chiar in zona in care s-au mai inregistrat probleme in anii trecuti si unde au fost realizate o serie de lucrari de reabilitare.
"Din cauza intemperiilor de iarna trecuta, talazul a inceput sa alunece iar, putandu-se observa fisurile longitudinale si cele transversale care afecteaza cele trei trepte ale consolidarilor efectuate pana in acest moment", a declarat Fedin Nasipali, inspector in cadrul administratiei locale Eforie.
De asemenea, edilul orasului Eforie, Ovidiu Brailoiu, sustine ca specialistii trebuie sa vina la fata locului si sa gaseasca cat mai repede cele mai bune solutii pentru ca problemele sa nu mai apara. "Mi-as dori sa vina specialistii de la Apele Romane sa vedem ce se poate face. Trebuie aleasa o metoda de conservare a lucrarilor existente astfel incat sa nu mai apara probleme si oamenii sa nu mai fie in pericol, fie sa continue finalizarea lor", a explicat primarul.
Reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral sustin ca, daca se constata deficiente in realizarea lucrarilor respective, acestea vor fi remediate de catre constructor.
Plaja dintre Eforie Nord si Eforie Sud risca sa dispara in urmatorii ani
Autoritatile locale avertizeaza ca plaja dintre Eforie Nord si Eforie Sud risca sa dispara in urmatorii ani daca nu vor fi efectuate lucrari in cel mai scurt timp.
Primarul localitatii Eforie, Ovidiu Brailoiu, avertizeaza ca in lipsa unor masuri plaja ar putea sa dispara, dar vor fi afectate si locuintele din apropiere. "Avand in vedere evolutia din ultimii ani a zonei, daca nu se intervine destul de urgent, adica anul acesta sa inceapa lucrarile, este posibil ca proprietatile sa aiba probleme mari la fel ca in februarie anul trecut cand au fost luate de apa", a afirmat seful administratiei locale Ovidiu Brailoiu. Acesta si-a amintit si faptul ca, in aceasta zona, in urma cu aproximativ 30 de ani, plaja respectiva avea o lungime de 100 de metri pana la mare, iar in prezent in unele zone mai ajunge doar la 10 metri.


Articole din editia din data de Mai 2013

 • A treia localitate din tara, prima din judet Cum a redus Tortoman factura la curent

  Administratie locala
 • Patru benzi auto si pista pentru biciclisti intre Ovidiu si Navodari

  Administratie locala
 • Salariile functionarilor ar putea creste dupa restructurari

  Administratie locala
 • Trofeul Festivalului de Folclor "Ca la noi in Dobrogea" editia a II-a, ramane tot la Medgidia

  Administratie locala
 • "Spiritul lui Caragiale" la Navodari

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771