Gheorghe Cenusa, optimist in privinta dezvoltarii localitatii

Aprilie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Pe raza comunei Dumbraveni, la jumatatea lunii mai 2013, vor fi demarate lucrarile de constructie a unui important parc eolian, ce se va intinde pe o suprafata totala de 1.000 de hectare de teren extravilan.

"Sunt foarte bucuros ca in sfarsit vom vedea acest important proiect prinzand viata. Startul lucrarilor se va da prin pietruirea celor zece kilometri liniari de drumuri de exploatare. Realizarea acestei importante investitii intr-o perioada atat de dificila, nu ne poate aduce decat multe impliniri si realizari pe plan local, astfel avand posibilitatea sa ne gandim la viitor, la noi investitii pentru o viata mai buna a locuitorilor comunei noastre. Infiintarea parcului eolian ne ofera independenta din punct de vedere energetic si de asemenea, aduce bani importanti bugetului local prin plata taxelor si impozitelor locale pe teren", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Dumbraveni, Gheorghe Cenusa.
Astfel ca, vor fi montate un numar de 17 turbine eoliene cu o putere de 50 megawati, pe terenurile a 14 locuitori, cu care investitorul a incheiat deja contractele. De asemenea, acestia detin toate avizele necesare de la institutiile statului care trebuie sa-si dea acordul pentru amplasarea viitorului parc eolian, cum ar fi avizul de racordare de la Transelectrica, avizul aerian, etc. Totodata, pe unul din terenuri se va monta si o antena de 100 metri dar si o statie de transformare ce va prelua datele privind directia si intensitatea vantului.

Daruri cu ocazia sarbatorilor pascale

"Si in acest an vom respecta traditia oferirii de pachete unui numar de 250 de familii de pe raza localitatii noastre, valoarea alimentelor pentru fiecare familie fiind de 40 lei. Darurile pentru care a fost alocata suma de 10.000 lei, vor contine pe langa cozonac si o sticla de vin, zahar, faina, ulei si dulciuri. Fie ca Lumina Sfanta a acestei mari sarbatori sa va calauzeasca pasii pe calea cea dreapta, sa va aduca multa sanatate si fericire, acestea dainuind vesnic in preajma dumneavoastra. Paste Fericit", a incheiat primarul Gheorghe Cenusa.


Articole din editia din data de Aprilie 2013

 • Antonescu, despre criticile lui Tariceanu: Suport cu stoicism cata vreme e in PNL, nu in bigamie

  Administratie locala
 • Chitoiu: Am prevazut 400 milioane lei pentru despagubiri tuturor celor care au platit taxa de prima inmatriculare. Trebuie sa aplicam decizia Curtii Europene de Justitie

  Administratie locala
 • Regionalizarea, pe drumul dezbaterilor

  Administratie locala
 • S-a semnat contractul pentru "Callatis, istorie la malul marii"

  Administratie locala
 • Au inceput lucrarile la Clubul Nautic Callatis

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitat─â. Prim─âria a solicitat finan╚Ťare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucr─âri de ├«mprejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din B─âneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea re╚Ťea de ap─â

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771