Sedinta Consiliului Local Adamclisi

Aprilie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Consiliul Local s-a intrunit vineri, 29 martie 2013, incepand cu ora 14.00 in sedinta ordinara, in vederea aprobarii a unui numar de 14 proiecte de hotarare initiate de primarul comunei Anton Burcea.

Unul dintre proiecte a fost cel privind aprobarea bugetului local de venituri si cheltuieli si a listei obiectivelor de investitii pentru anul 2013. "Acesta este unul cu putin mai mare ca cel din anul precedent, insa cu toate acestea, nu ne permitem demararea de proiecte noi ci doar sa incercam finalizarea unui obiectiv important si anume continuarea lucrarilor la Caminul Cultural din satul Urluia, pentru care am alocat de la bugetul local suma de 15.000 lei", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, edilul sef al comunei Adamclisi, Anton Burcea.
Un alt proiect de hotarare de o importanta majora a fost cel privind aprobarea Planului de actiuni si lucrari de interes local care vor fi efectuate cu persoanele majore si apte de munca, ce fac parte din familiile beneficiare de venit minim garantat conform Legii nr. 416/ 2001 pentru anul 2013. Lucrarile ce fac parte din acest plan de actiuni sunt: deszapezit, curatarea trotuarelor de zapada, decolmatarea rigolelor, adunarea peturilor si a altor gunoaie de pe raza comunei, igienizarea pomilor, curatenie in curtile bisericilor, scolilor si a cimitirelor din localitate, intretinerea Caminelor Culturale, curatarea si varuirea bordurilor de pe aleea monumentului, taiatul ierbii de pe marginea drumurilor, intretinerea parcurilor de joaca, etc.
Aprobarea "Regulamentului referitor la procedura de acordare a Titlului de Cetatean de Onoare al comunei Adamclisi, judetul Constanta", a fost de asemenea un punct vital pentru Adamclisi. Astfel, Consiliul Local poate conferi persoanelor fizice romane sau straine cu merite deosebite titlul de "Cetatean de onoare al comunei Adamclisi". Acest titlu reprezinta cea mai inalta distinctie acordata de Consiliul Local si se poate acorda pentru merite deosebite in domeniul public, juridic, economic, social cultural, stiintific, invatamant, sanatate, sport, dezvoltare urbanistica, relatii internationale, apararea drepturilor si libertatilor cetatenilor, culte, administratie publica, protectia mediului, etc. Totodata, titlul de "Cetatean de Onoare" al comunei Adamclisi poate fi acordat post - mortem celor care au trecut in eternitate dar care, prin prestigioasa lor activitate au promovat imaginea localitatii si a tarii.
Conferirea acestui titlu nu este conditionata de cetatenie, nationalitate, rasa, domiciliu, sex, religie, apartenenta politica.
Un proiect aprobat in unanimitate a vizat modificarea Regulamentului serviciului de alimentare cu apa si de canalizare in Adamclisi, membra a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Apa-Canal Constanta" si in care isi desfasoara activitatea operatorul S.C. RAJA S.A. Constanta. Autoritatea locala a primit o adresa din partea Asociatiei prin care se cerea ca pentru utilizatorii agenti economici si persoane fizice, cantitatea de apa meteorica preluata de reteaua de canalizare, sa nu mai fie facturata de catre S.C RAJA S.A Constanta.
De asemenea, in cadrul sedintei ordinare a fost aprobat si Regulamentul privind activitatea de organizare, administrare si exploatare a pasunii comunale in Adamclisi pe anul 2013. Localitatea dispune de un potential ridicat, oferind posibilitati mari de dezvoltare a zootehniei in forme asociative sau in ferme de subsistenta. Pe de alta parte, acest potential poate sa constituie un avantaj in dezvoltarea turismului local, in protectia mediului si dezvoltarea patrimoniului cinegetic. Imbunatatirea nivelului de productie si utilizare a pajistilor reprezinta o activitate de interes national, fiind in corelatie cu cantitatea si calitatea produselor animaliere, obtinute, in principal prin exploatarea speciilor de ovine si taurine.
Adoptarea unui plan este necesara din urmatoarele motive: degradarea continua a calitatii pasunilor si pajistilor prin impadurire, cresterea necontrolata a vegetatiei, eroziune; scaderea potentialului furajer prin deteriorarea speciilor valoroase; exploatarea haotica; neexecutarea lucrarilor de imbunatatiri, inclusiv prin ingrasarea terenului; deprecierea surselor de apa; deschiderea necontrolata a unor cai de acces,etc.
Printre hotararile ce au mai fost aprobate de cei 11 consilieri locali s-au mai numarat: trecerea din domeniu public in domeniul privat al comunei Adamclisi a imobilului teren intravilan in suprafata de 1.551 mp situat in localitatea Zorile, str. Adamclisi, nr.3; transmiterea cu titlu gratuit in baza Legii nr. 239/2007 in proprietatea Parohiei Zorile a imobilului teren intravilan in suprafata de 1.551 mp situat in localitatea Zorile, str. Adamclisi, nr. 3, identificat in domeniul privat al comunei Adamclisi si aflat in folosinta acesteia; stabilirea masurilor pentru eficientizarea inscrierilor datelor in registrul agricol pentru perioada 2010 2014; imputernicirea domnului Burcea Anton Tudorel, primarul comunei Adamclisi sa reprezinte interesele localitatii in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara de apa si canalizare "Apa Canal" Constanta in care isi desfasoara activitatea operatorul S.C. RAJA S.A.


Articole din editia din data de Aprilie 2013

 • MARGARET THATCHER, "Doamna de fier", A MURIT

  Administratie locala
 • Dragnea: Recunosc ca ne indreptam cu pasi seriosi spre adoptarea actualelor regiuni

  Administratie locala
 • Crescatorii de ovine si caprine pot depune cererea pentru plata subventiilor pe cap de animal

  Administratie locala
 • Noi reguli pentru comertul stradal din Mangalia

  Administratie locala
 • "Ziua Internationala a Cartii pentru Copii si Tineret" marcata si la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n comuna Mircea Vod─â

  Administratie locala
 • ╚ścoala din localitatea Cr├«ngu reabilitat─â cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucr─ârile de reabilitare a gr─âdini╚Ťei din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n Amzacea

  Administratie locala
 • ├Änt├órzieri nejustificate la construirea gr─âdini╚Ťei din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771