Social

Saptamana „Sa stii mai multe, sa fii mai bun” in Deleni

In perioada 1 5 aprilie 2013, elevii unitatilor de invatamant de pe raza comunei Deleni, au desfasurat activitati educative extracurriculare si extrascolare in cadrul programului numit „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”

Luni, pe data de 1 aprilie 2013, un numar de 20 de elevi ai clasei a IX-a, au participat la o activitate si anume monitorizarea deseurilor din zona Mamaia Cazino Constanta. Copiii, echipati cu manusi si dotati cu saci menajeri au strans deseurile pe care mai apoi le-au transportat la Liceul Tehnologic „Nicolae Istratoiu” din localitatea Deleni. Din acestea, cei 20 de elevi au confectionat diferite machete, pe care mai apoi le-au si expus in cadrul unei expozitii. In cea de-a doua zi, marti, 18 elevi din clasa a X-a, au participat insotiti de cadrele didactice, la aceeasi activitate insa in alta zona si anume Faleza Cazino. Activitatea la care au participat cei 38 de scolari s-a intitulat „Cercetare pe tema deseurilor marine”.
De asemenea, sirul activitatilor a continuat si in data de 4 aprilie 2013, unde trei profesori impreuna cu trei elevi din clasa a VII-a, a IX-a si a XI-a au mers la Palatul Copiilor din Constanta. Aici a fost expus un stand in cadrul proiectului „Miracolul Stiintelor”, unde au fost prezentate diferite machete realizate de acestia cu conservarea biodiversitatii moarte.
Nici elevii din clasele V-VIII din cadrul scolii gimnaziale nr.1 din satul Pietreni nu s-au lasat mai prejos, expunand importante lucrari si anume icoane pictate pe sticla dar si oua frumos incondeiate. O alta activitate importanta sub denumirea „Micii actori” a avut loc in data de 3 aprilie, in cadrul Liceului Tehnologic „Nicolae Istratoiu” din Deleni. Astfel ca, micutii de la clasa pregatitoare si de la clasele I – IV, costumati in tinute deosebite, au recitat poezii.
Ultima zi a Saptamanii „Sa stii mai multe, sa fii mai bun”, a fost dedicata organizarii celei de-a II-a editii a spectacolului intitulat „Copiii au talent”. In cadrul evenimentului organizat la Caminul Cultural Deleni, a avut loc o prezentare de costume eco, confectionate de copii iar mai apoi s-a desfasurat cu mult entuziasm, spectacolul in care elevii si-au etalat talentele.
„Este un program binevenit, un proiect in care copiii, cu mic, cu mare se implica cu tot sufletul, la fel o fac si toate cadrele didactice si nu in ultimul rand, ne bucuram si de implicarea parintilor. Aceste activitati extracurriculare ii ajuta pe copilasi sa se dezvolte, sa creeze, sa depaseasca granita normalului, a obisnuitului”, a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, director profesor Girel Doina.
Scopul programului a vizat implicarea tuturor copiilor prescolari/elevi si a cadrelor didactice in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale copiilor, sa puna in valoare talentele si capacitatile acestora in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curriculumul national, si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in contexte non – formale.
Tipurile de activitati care au fost organizate in cadrul programului „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, au inclus diferite activitati culturale; tehnico – stiintifice; sportive; de educatie pentru cetatenie democratica, pentru promovarea valorilor umanitare (inclusiv voluntariat, caritate, implicare activa in societate, responsabilitate sociala, relatii si comunicare etc.); de educatie pentru sanatate si stil de viata sanatos (inclusiv referitoare la dependenta de calculator, siguranta pe internet etc.); de educatie ecologica si de protectie a mediului (inclusiv colectare selectiva, economisirea energiei, energie alternativa etc.); de educatie rutiera, PSI, educatie pentru reactii corecte in situatii de urgenta; ateliere si competitii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*