Sedinta ordinara a Consiliului Local Aliman

Aprilie 2013, Petric Radu

Administratie locala

Cei 11 consilierii locali ai comunei Aliman s-au intrunit in data de 29 martie 2013, pentru a dezbate cele 10 proiecte de hotarari de pe ordinea de zi initiate de edilul Gheorghe Topalu.

Unul dintre acestea a fost proiectul privind aprobarea bugetului local pe anul 2013. "Despre acesta, va pot spune doar ca este unul de austeritate, mic iar sansele de a initia proiecte si lucrari noi in acest an sunt minime. Imi doresc sa pot face mult mai mult pentru modernizarea si dezvoltarea localitatii noastre si poate vom reusi, pas cu pas", a declarat pentru ziarul nostru, seful administratiei locale Gheorghe Topalu.
Un alt proiect aprobat a vizat modificarea Regulamentului serviciului de alimentare cu apa si de canalizare in unitatile administrativ teritoriale, membre ale Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Apa-Canal Constanta" si in care isi desfasoara activitatea operatorul S.C. RAJA S.A Constanta. Autoritatea locala a primit o adresa din partea Asociatiei prin care se cerea ca pentru utilizatorii agenti economici si persoane fizice, cantitatea de apa meteorica preluata de reteaua de canalizare, sa nu mai fie facturata de catre S.C. RAJA S.A. Constanta.
De asemenea, o atentie deosebita s-a acordat si unor cazuri mai speciale de pe raza localitatii. Astfel ca, in cadrul sedintei de consiliu local, o persoana si o familie au fost sprijinite prin acordarea unor ajutoare financiare. Una din persoanele aflate in necaz a fost domnul Panait Lazar din satul Floriile, care a primit suma de 800 lei, cu scopul de a depasii un moment greu din viata sa si anume decesul surorii sale, Panait Nela. Totodata, sprijin a primit si familia domnului Cicu Cornel din satul Dunareni. Ajutorul financiar a fost unul de urgenta, in vederea indreptarii urmarilor incendiului cauzat de o butelie la locuinta acestei familii, in luna martie a acestui an. Suma acordata este in valoare de 3.301,28 lei si consta in decontarea, conform documentelor justificative de plata, a materialelor necesare reparatiilor ce s-au impus a fi efectuate.
Nici educatia nu a fost neglijata astfel ca, a fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2013 pentru Scoala gimnaziala "Dan Spataru" Aliman. Suma alocata catre unitatea de invatamant este de 1.013.200 lei, scoala avand de realizat mai multe obiective pentru acest an si anume, montare centrala termica la scoala gimnaziala nr.1 Dunareni, imprejmuire scoala gimnaziala "Dan Spataru", construire magazie pentru lemne si centrala termica dar si dotarea cu mobilier a gradinitei din Aliman.
Au mai fost si alte proiecte aprobate si anume: modificarea HCL nr.2/30 ianuarie 2013 cu privire la acoperirea definitiva a deficitului bugetar local la sectiunea de dezvoltare; modificarea dispozitiilor art.36 pct.4 din contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare; acordarea unui ajutor financiar doamnei David Vasilica din Aliman cat si aprobarea actelor aditionale nr.1 si 2 la contractul de concesiune nr.1/04.04.2012, privind concesionarea suprafetei de 658,9185 ha aferent Baltii Mirleanu, prin licitatie publica.


Articole din editia din data de Aprilie 2013

 • MARGARET THATCHER, "Doamna de fier", A MURIT

  Administratie locala
 • Dragnea: Recunosc ca ne indreptam cu pasi seriosi spre adoptarea actualelor regiuni

  Administratie locala
 • Crescatorii de ovine si caprine pot depune cererea pentru plata subventiilor pe cap de animal

  Administratie locala
 • Noi reguli pentru comertul stradal din Mangalia

  Administratie locala
 • "Ziua Internationala a Cartii pentru Copii si Tineret" marcata si la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Se asfaltează străzile din comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Rețea de canalizare pentru locuitorii din Ciocîrlia

  Administratie locala
 • Parcul din Cobadin va fi inaugurat de 1 iunie

  Administratie locala
 • 300 de gospodării din Grădina vor fi branșate la rețeaua de canalizare

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771