33 de arbori plantati in comuna Baraganu

2 Aprilie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

In data de 28 martie 2013, incepand cu ora 12.00, edilul sef al administratiei locale Baraganu, Titu Neague a participat alaturi de alti invitati la plantarea unor pomi in jurul Monumentului Eroilor din curtea bisericii din localitate.

Manifestarea s-a desfasurat in cadrul proiectului "Dumbrava eroilor", organizata de Consiliul Judetean Constanta (CJC) impreuna cu Asociatia Cultul Eroilor. Scopul este aceala de a planta in fiecare localitate, in jurul monumentelor eroilor, copaci, pentru a-i cinsti pe cei ce si-au pierdut viata in Primul Razboi Mondial. Cei 30 de elevi ai scolii generale cu clasele I-VIII din localitate, au plantat un numar de 33 de artari si tei, in jurul Monumentului Eroilor ridicat in curtea lacasului de cult ce poarta hramul Sfintilor Imparati "Constantin si Elena", ridicat in perioada 2003-2004. Profitand de acest eveniment, elevii au venit la manifestare cu bentite tricolore, in semn de solidaritate cu eleva Sabina Elena din Covasna, care a fost amenintata cu moartea pe un site de socializare, pentru ca a purtat la scoala o bentita cu tricolorul romanesc.
La eveniment, au participat alaturi de primarul localitatii Baraganu Titu Neague, consilieri judeteni, consilieri locali, cadre didactice dar si doi veterani de razboi. "Aceasta manifestare a avut o importanta majora in randul copiiilor din localitatea noastra, deoarece au avut ocazia de a participa activ la plantarea acestor arbori. Initiativa Consiliului Judetean Constanta este una laudabila deoarece ne ofera ocazia de a ne omagia eroii neamului", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Baraganu Titu Neague.
Programul denumit generic "Dumbrava eroilor" s-a desfasurat pana la sfarsitul lunii martie in toate localitatile judetului Constanta unde sunt monumente ale eroilor. In cadrul acestui program au fost plantati 2.528 de arbori (paltini, platani, tei, stejari, artari), din care peste 1.000 in municipiul Constanta. Fiecare din arborii plantati poarta numele unui erou cazut la datorie.


Articole din editia din data de 2 Aprilie 2013

 • Nicolaescu: Coplata intra in vigoare pentru pacientii internati din 1 aprilie

  Administratie locala
 • Ponta: Basescu a facut un compromis. A inteles ca nu-l propun pe Morar la Parchet si l-a numit la CC

  Administratie locala
 • Cu cat se scumpeste viata romanilor de la 1 aprilie

  Administratie locala
 • Exercitiu demonstrativ al jandarmilor, la Mangalia

  Administratie locala
 • Expozitie de arta fotografica "Culture and Citizens in Shanghai" la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei pie╚Ťe de pe╚Öte ├«n Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joac─â ├«n centrul ora╚Öului Negru Vod─â

  Administratie locala
 • Capel─â mortur─â ├«n localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de p─âm├ónt din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Institu╚Ťiile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt din Ciobanu preg─âtite pentru noul an ╚Öcolar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771