Cismea din Dumbraveni, cuprinsa intr-un program al autoritatilor judetene

Martie 2013, Marinescu Daniel

Administratie locala

Seful administratiei locale Gheorghe Cenusa, ne-a declarat ca, pe raza localitatii, se afla un numar de patru cismele, doua in satul Furnica si doua in Dumbraveni, cu o vechime de peste 100 de ani.

"Una din cele doua cismele din Dumbraveni a fost deja reabilitata de catre noi in urma cu doi ani, lucrarile constand in consolidarea constructiei, de inlocuire a jgheaburilor si de implementare a unui sistem care permite apei provenite din sursa naturala sa nu inghete pe perioada anotimpului rece. A trecut atata timp si cu bucurie o spun, apa nu a mai inghetat deci lucrurile functioneaza asa cum trebuie. De asemenea, acest lucru este benefic si pentru animalele ce se adapa din cismea si pe perioada iernii. Totodata, apa indeplineste toate calitatile pentru a putea fi consumata cu incredere. Lucrarile au fost realizate cu utilajele proprii si s-au ridicat la valoarea de aproximativ 50.000 lei. Si pentru ca accesul catre cismea sa se faca fara probleme, am pietruit un drum de 800 metri", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, edilul sef Gheorghe Cenusa.
Cat despre cealalta cismea din Dumbraveni, care se afla in padurea din vecinatatea localitatii, seful autoritatii locale ne-a spus ca, a fost cuprinsa intr-un program mai amplu, al autoritatilor judetene, de modernizare a mai multor cismele din judet. Aceasta cismea va deveni un important obiectiv turistic si va fi inclusa in viitoarele circuite turistice. "Toata aceasta zona va fi reabilitata pe o suprafata de aproape 2.000 de metri patrati. Proiectul prevede amenajarea unor platforme betonate, a unui grup sanitar format din doua cabine, a unui foisor, a trei containere pentru depozitarea gunoiului, a unor lampi de iluminat si a elementelor filtrante", a completat Gheorghe Cenusa.


Articole din editia din data de Martie 2013

 • DANIEL MORAR, numit de Basescu in functia de JUDECATOR LA CCR

  Administratie locala
 • Contractul de servicii pentru Baza Deveselu, atribuit unei firme americane

  Administratie locala
 • Ponta: Cei mai multi colegi gandesc ca Hrebenciuc si Stroe, dar USL nu merge pe drumul suspendarii

  Administratie locala
 • Investitii in pavarea trotuarelor

  Administratie locala
 • Bugetul Medgidiei a fost prezentat locuitorilor

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Mesajul primarului comunei Topraisar, Stelian Gheorghe cu ocazia Sfântului Nicolae

  Administratie locala
 • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o întâlnire de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța

  Administratie locala
 • Proiecte importante pe agenda de lucru a primarului Cristian Telehoi

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Dumbrăveni au ales viceprimarul comunei

  Administratie locala
 • Ștefania Cealera: „Oamenii m-au ales pentru ca au încredere în mine”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771