Vizita unui reprezentant al Administratiei Fondului pentru Mediu, la Vulturu

Martie 2013, Daniel Chirita

Administratie locala

Conform declaratiilor edilului administratiei locale Eugen Berbec, in luna februarie a acestui an, s-a primit vizita unui reprezentant al Administratiei Fondului pentru Mediu in vederea stabilirii cotei "zero" si verificarea unor documente importante.

Documentele depuse si verificate au fost cele ce fac parte din proiectul "Sistem integrat de alimentare cu apa, canalizare si statie de epurare in comuna Vulturu", judetul Constanta. Reprezentantul de la Administratia Fondului pentru Mediu, a constatat cu ocazia deplasarii la locul de implementare al proiectului, mai multe lucruri.
Comuna Vulturu este situata pe platoul central Dobrogean in extremitatea nordica a judetului Constanta, in apropierea limitei cu judetul Tulcea, fiind traversata in lungul ei pe directia N-S de DJ225 si Valea Cartalu cu un curs de apa permanent, la o distanta de 80 km de municipiul Constanta si aproximativ 25 km de Harsova, port la Dunare.
Localitatea dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apa dar reteaua este formata din conducte vechi din materiale neperformante, fara statie de epurare si cu un rezervor care necesita reparatii si nu beneficiaza de un sistem centralizat de canalizare menajera si statie de epurare.
De asemenea, reteaua de canalizare va avea o curgere gravitationala pana la statia de epurare care va fi amplasata in sudul comunei Vulturu, la o distanta de 300 de metri de perimetrul construit al localitatii. Pe de alta parte, reteaua de alimentare cu apa va parcurge traseul prevazut in proiectul tehnic pana la gospodaria de apa care va fi amplasata in N-V comunei Vulturu. "Ca urmare a verificarii strazilor, s-a constatat ca nu sunt demarate lucrarile de constructii prevazute in proiectul tehnic", a completat edilul administratiei locale Vulturu, Eugen Berbec.

Curatenia de primavara a inceput la Vulturu

"O echipa contractata de S.C. Enel Distributie Dobrogea, se ocupa de taierea pomilor ce ating liniile de inalta tensiune de pe marginea drumurilor. Lemnul nu-l vom arunca, il vom folosi pentru incalzirea primariei, a dispensarului si a celorlalte institutii. De asemenea, cu o echipa formata din sapte oameni, vom monta gazon in parcul din fata primariei, vom igieniza spatiile verzi, curtile institutiilor, intr-un cuvant, vom infrumuseta intreaga localitate", ne-a declarat Eugen Berbec.


Articole din editia din data de Martie 2013

 • Grapini: Degeaba facem promovare daca vine turistul si este nemultumit

  Administratie locala
 • Ordonatorii de credite pot face angajamente doar dupa plata restantelor

  Administratie locala
 • Guvernul va sista lucrarile la reactorul 5 al centralei de la Cernavoda

  Administratie locala
 • Ponta: Vom renunta la programul "Cornul si Laptele" si directionam banii catre after-school

  Administratie locala
 • Primii pasi in reorganizarea administrativa a Romaniei

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771