Administrație locală

Modernizarea comunei Saraiu, un punct important pe agenda edilului Dorinela Irimia

Asa cum Saraiu a inflorit si continua sa se dezvolte intr-un sens pozitiv si pentru Dulgheru, primarul administratiei locale a comunei isi doreste cu ardoare acest lucru.

„Intentionez ca pana la sosirea sarbatorilor pascale, sa finalizez doua lucrari de maxima importanta si anume, realizarea unui parc in satul Dulgheru cat si extinderea cimitirului cu 50 metri liniari. Acest loc de veci a devenit tot mai neincapator si astfel, am luat decizia de a-l extinde, el avand in acest moment 120 metri lungime. Totodata, ne dorim sa refacem de la temelie si imprejmuirea, care in acest moment lasa de dorit, parti din gard lipsind cu desavarsire in acest moment. Urmeaza ca mai apoi sa realizam si sistematizarea cimitirului, sa cream alei pietonale, sa-l curatam de ciulini si maracini. In ceea ce priveste constructia parcului de la Dulgheru, acesta este imperios necesar pentru copii, tineri si varstnici. Acesta va lua nastere pe o suprafata de 189 metri liniari in fata Caminului Cultural. Aici vor fi montate bancute, realizate trotuare, montate pubele pentru mentinerea curateniei, se vor planta flori si arbusti ornamentali, gazon, vom construi un foisor pentru cei ce vor sa se odihneasca si sa stea la o sueta. De asemenea in interiorul parcului vom amenaja un loc de joaca pentru prichindei”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul sef al autoritatii locale Saraiu, Dorinela Irimia.
Odata cu imprejmuirea Caminului Cultural de la Dulgheru, se va realiza si cea a scolii, deoarece este pe aceeasi fatada cu cea a institutiei culturale. „In acelasi plan de lucrari, am inclus si extinderea cimitirului de la Saraiu pe o suprafata de 50 metri liniari, imprejmuirea si sistematizarea acestuia.Vreau sa precizez faptul ca, toate aceste lucrari vor fi realizate cu echipa noastra din cadrul societatii Progres Dezvoltare Servicii SRL, care a luat nastere anul trecut la nivelul primariei, pentru gospodarirea comunei”, ne-a mai comunicat Dorinela Irimia.

Pictarea bisericii din satul Dulgheru

Lacasul de cult ce poarta hramul Sfintilor Imparati „Constantin si Elena”, este un alt proiect pe lista de prioritati a primarului. Aici, se doreste realizarea unor picturi interioare, locul devenind cu adevarat foarte frumos. „Pentru aceasta lucrare, am primit anul trecut, de la fostul ministru al Culturii, Puiu Hasotti, o suma de bani, in cuantum de 50.000 de lei. Cu acestia, preotul bisericii realizeaza tencuiala ce reprezinta de fapt un suport pentru picturi. Insa este nevoie de ceva mai multi bani pentru aceasta ampla investitie, aproximativ 100.000 euro si in acest sens am depus un proiect la Ministerul Culturii. Acum, asteptam finantarea acestui obiectiv”, a incheiat Dorinela Irimia.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*