Noi reguli pentru centrele de colectare a fierului vechi din Mangalia

Martie 2013, Adrian Nicarel

Administratie locala

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, s-a inalnit, la sfarsitul saptamanii trecute, cu agentii economici care detin centre de colectare a fierului vechi pentru a discuta despre identificarea unor solutii comune impotriva furturilor de materiale feroase.

In cadrul dezbaterii, edilul orasului a precizat ca, societatile colectoare de fier vechi care functioneaza ilegal vor fi inchise, in timp ce firmele autorizate trebuie sa respecte regulamentul stabilit de Consilul Local (CL) privind activitatea acestora.
La intalnirea cu reprezentantii celor sapte firme autorizate in colectarea deseurilor feroase, primarul Cristian Radu a mentionat ca, in baza unei hotarari locale care reglementeaza activitatea acestora, proprietarii centrelor trebuie sa asigure acoperirea contravalorii obiectelor metalice furate, proprietate publica a municipiului Mangalia.
La randul lor, agentii economici spun ca, in ceea ce priveste furturile capacelor de canalizare, a cablurilor si panourilor electrice, ei sesizeaza organele competente. Cativa dintre consilierii locali prezenti la intalnire au avansat ideea conform careia agentii economici colectori de fier vechi ar trebui sa se constituie intr-o asociatie si impreuna cu municipalitatea sa contribuie in mod activ la depistarea furturilor. "Sunt sigur ca 80% dintre dumneavoastra sunteti beneficiarii acestor metale sustrase, iar municipalitatea aloca bani de la bugetul local pentru acoperirea pagubelor. Este deja a treia oara, in ultimele zece luni, decand inlocuim cablurile electrice furate, ceea ce a reprezentat un efort bugetar de 100.000 de lei", a precizat edilul Mangaliei. Primarul Cristian Radu a mai afirmat ca, intr-o proxima sedinta a CL, se va modifica regulamentul privind colectarea si valorificarea metalelor feroase pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia.
In aceeasi zi, edilul a avut o alta intrevedere cu agentii economici care detin active in zona plajelor de pe cordonul Saturn-Venus. Potrivit unui proiect de dezvoltare turistica, municipalitatea a prezentat agentilor economici, un plan de modernizare a spatiilor detinute, pe care acestia sa il puna in aplicare, pana la 1 iunie.


Articole din editia din data de Martie 2013

 • Ponta, despre Schengen: Nu vrem sa ajungem in JAI la exercitarea dreptului de veto al Germaniei. Schimbam strategia privind obiectivele europene

  Administratie locala
 • Liga a IV a de Fotbal

  Administratie locala
 • Doamnelor si domnisoarelor, primiti primavara in sufletele dumneavoastra!

  Administratie locala
 • Noi reguli pentru centrele de colectare a fierului vechi din Mangalia

  Administratie locala
 • "Itinerarii si evenimente inedite in Dobrogea"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul „Restaurarea, Consolidarea, Protecția, Conservarea și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava” la final

  Administratie locala
 • Noi investiții în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de utilități a localităților Poarta Albă, Murfatlar și Castelu!

  Administratie locala
 • Ședința Consiliului Local Mereni

  Administratie locala
 • Se reabilitează sistemul de apă și se înființează sistem de canalizare în Tîrgușor

  Administratie locala
 • Fonduri norvegiene pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din comuna Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771