Ministrul Economiei: In aceasta saptamana anuntam reorganizarea AVAS. Vor fi afectate cateva zeci de persoane

5 Martie 2013, Petric Radu

Actualitate

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, luni, ca in aceasta saptamana va fi propus un proiect de Ordonanta de Urgenta privind reorganizarea AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului), prin care, din cauza restrangeriii portofoliului institutiei, personalul acesteia va fi redus cu cateva zeci de persoane.

"Saptamana aceasta vom prezenta o Ordonanta de Urgenta care priveste reorganizarea AVAS si in care, din cauza restrangerii portofoliului acestuia, propunem si o restrangere de personal de cateva zeci de persoane", a afirmat Vosganian.
El a precizat ca auditul restructurarilor bugetare, anuntat de Guvern, va fi coordonat de vicepremierului Liviu Dragnea, in calitatea sa de ministru al Administratiei.
"La nivelul ministerului Economiei, dupa un dialog cu sindicatele si cu compartimenetele specializate, auditul va avea in vedere pe de o parte stabilirea responsabilitatilor pe fiecare compartiment, apoi evaluarea personalului care exista in fiecare compartiment si care este nivelul sau de pregatire, urmand apoi sa facem o compatibilizare intre strategiile pe care ni le asumam si personalul care exista", a spus Vosganian.
El a precizat ca sunt zone in care personalul este excedentar, dar sunt si zone in care acesta este deficitar (departamentul juridic, de politici industriale), apreciind ca ar trebui gasite o modalitate de a acoperi lacunele de structura profesionala.
"Ideea ca nu facem angajari in sectorul bugetar e o idee gresita, care condamna in primul rand pe absolventii facultatilor de administratie publica. Nu mi se pare corect sa refuzam absolventilor dreptul de a lucra in administratia centrala, care trebuie intinerita si profesionalizata", a spus ministrul, intrebat daca in cadrul departamentelor unde personalul este deficitar se vor face angajari.
Duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro TV, Vosganian a afirmat ca numarul de angajati din sectorul bugetar trebuie redus, iar Guvernul Ponta are un "rol istoric", de a fi primul guvern deschis fata de societate si economia de piata.
El a dat ca exemplu AVAS, aratand ca Autoritatea poate fi reconfigurata astfel incat din cei circa 270 de angajati sa ramana 210-220.


Articole din editia din data de 5 Martie 2013

 • Ponta, despre Schengen: Nu vrem sa ajungem in JAI la exercitarea dreptului de veto al Germaniei. Schimbam strategia privind obiectivele europene

  Actualitate
 • Liga a IV a de Fotbal

  Actualitate
 • Doamnelor si domnisoarelor, primiti primavara in sufletele dumneavoastra!

  Actualitate
 • Noi reguli pentru centrele de colectare a fierului vechi din Mangalia

  Actualitate
 • "Itinerarii si evenimente inedite in Dobrogea"

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771