Inceput de an in forta la Topalu

Februarie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

2013 se anunta un an promitator in demararea unor noi proiecte de mare anvergura pentru locuitorii comunei dar si unul in care importante investitii vor fi finalizate.

O mare realizare pentru administratia locala a comunei a fost incheierea lucrarilor privind noua primarie. Cladirea in regim P+1, cuprinde un numar de 17 incaperi si beneficiaza de toate serviciile si utilitatile necesare pentru a deservi intreaga populatie.
"Ne-am mutat in "casa noua" iar asta nu poate decat sa ne umple inimile de mare bucurie. Cat despre vechea cladire in care am functionat pana mai acum cateva luni, va pot spune ca, deja s-au inceput lucrarile privind demolarea ei. Era necesar acest lucru deoarece aceasta inregisteaza o vechime de peste 200 de ani si nu mai prezenta siguranta ca si structura", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Topalu Gheorghe Murat.
Lucrarile de demolare se executa cu oamenii ce beneficiaza de ajutorul social iar in cel mai scurt timp vor fi incheiate. "Dupa ce acest teren in suprafata de 500 mp ramane liber, vom curata locul, vom pune strat de pamant fertil si vom planta pomi ornamentali. Va pot spune ca, acest loc va fi transformat intr-un superb parc ornamental cu bancute, flori si o fantana arteziana", a completat edilul sef.
"Canalizare menajera dar si reabilitarea scolii sunt doar cateva din proiectele pentru care sper sa gasesc finantare"
Una din investitiile majore pe care primarul spera sa o demareze in acest an, vizeaza un proiect amplu si de maxima importanta. Este vorba despre introducerea retelei de canalizare menajera in Topalu, care va masura 15 kilometri liniari dar si de constructie a unei statii de epurare. Acest proiect va fi realizat cu fonduri de la Uniunea Europeana dar este nevoie si de o cofinantare de 2% din partea Consiliului Local Topalu.
Cea de-a doua lucrare importanta se refera la reabilitarea unitatii de invatamant cu clasele I-VIII din comuna. "In baza unui proiect ne dorim sa schimbam acoperisul scolii, sa schimbam instalatia electrica si sa realizam grupuri sanitare interioare. Constructia ce are peste 100 de ani vechime a mai beneficiat de diferite imbunatatiri precum inlocuirea partiala a geamurilor si a usilor", ne-a declarat Gheorghe Murat.
Scoala in care invata un numar de 180 de elevi este compusa din sapte sali de clasa, un laborator si o cancelarie.


Articole din editia din data de Februarie 2013

 • Radu Mazare a anuntat ca vrea sa reabiliteze Cazinoul din Constanta cu fonduri europene

  Administratie locala
 • Vacanta prelungita de 1 Mai si Paste: Bugetarii ar mai putea primi 2 zile libere in 2013. Mazare: "Toata lumea care este implicata in turism asteapta aceasta decizie"

  Administratie locala
 • Investitie finalizata in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Lucrarile la Caminul de batrani din Stupina, pe ultima suta de metri

  Administratie locala
 • Consiliul Judetean Constanta, un sprijin real pentru comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ├Änt├órzieri nejustificate la construirea gr─âdini╚Ťei din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Se asfalteaz─â str─âzile din comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Re╚Ťea de canalizare pentru locuitorii din Cioc├«rlia

  Administratie locala
 • Parcul din Cobadin va fi inaugurat de 1 iunie

  Administratie locala
 • 300 de gospod─ârii din Gr─âdina vor fi bran╚Öate la re╚Ťeaua de canalizare

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771