Administrație locală

Investitii in refacerea falezei din Eforie Nord si in amenajarea unui parc in zona Cazino Eforie Sud

Doua proiecte depuse in anii trecuti de catre primaria din Eforie, au fost aprobate de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, in perioada imediat urmatoare fiind preconizata semnarea contractelor de finantare.

Primul proiect se refera la refacerea aleii de promenada dintre hotelurile Acapulco si Belona, dar si Aleea Belona din Eforie Nord. Lucrarile vor avea ca scop extinderea aleii de promenada, realizarea unor puncte de observatie si supralargire promenadei cu 1.70 m, realizarea pavimentului din dale sau pavele, montarea de banci si mobilier urban, realizarea unui sistem supraveghere video si inlocuirea sistemului de iluminat ornamental.
Lucrarea are o valoare totala de aproximativ 100 de miliarde de lei vechi, contributia administratiei locale a orasului Eforie fiind de numai 2 miliarde lei vechi, restul finantarii fiind asigurata din fonduri europene nerambursabile. Durata totala de implementare a proiectului este de 18 de luni, iar cea de executie de 12 luni.
Cel de-al doilea proiect ce se refera la amenajarea unui parc modern in zona Cazino, din Eforie Sud, este practic o completare a lucrarilor efectuate in ultimii ani de primarie, pentru refacerea accesului pietonal pe plaja din Eforie Sud.
Valoarea totala a lucrarilor este de peste 30 de miliarde de lei vechi, finantarea fiind asigurata in cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile. Durata de realizare a proiectului este de 14 luni, iar suprafata totala a terenului pe care se va realiza parcul este de 8.387,66 mp.
Pentru demararea celor doua mari investitii din Eforie, a avut loc o vizita de teren la sfarsitul lunii mai, din partea reprezentantilor Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Est (Organismului Intermediar al Programului Operational Regional) si din partea reprezentantilor Autoritatii de Management a Programului Operational Regional.
Astfel ca, in cel mai scurt timp se demareaza etapa de semnare a contractelor de finantare si implicit inceperea investitiilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*