Evenimente importante in comuna Tortoman

4 Decembrie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Marti seara pe data de 4 decembrie 2012, vor fi aduse Moastele Sfantului Mucenic si Tamaduitor Pantelimon iar pe data de 5 decembrie are loc inaugurarea scolii din localitate.

"Aceste importante Moaste ale Sfantului Pantelimon sunt aduse de la Catedrala Arhiepiscopala Constanta. Astfel ca, in noaptea de marti spre miercuri biserica cu hramul "Cuvioasa Parascheva" este deschisa pentru toti enoriasii ce-si doresc sa se poata ruga la sfintele moaste. Se vor tine de asemenea si slujbele de noapte pana dimineata alaturi de un sobor de preoti din comunele invecinate. De asemenea, in ziua de miercuri, va fi oficiata Sfanta Liturghie de catre Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului insotit de un sobor de preoti si diaconi, la care sunt asteptati aproximativ 300 de credinciosi din comuna Tortoman si nu numai, edilul Lucian Chitic, viceprimarul si consilierii locali", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei preotul paroh al bisericii Liviu Musat.
Sfantul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor si tamaduitor al bolnavilor, numit si "doctor fata de arginti", semn ca nu cerea ca binefacerile facute de el sa fie platite de oameni. Pantelimon a slujit cu credinta in Hristos, intru binele oamenilor. A fost decapitat la cererea imparatului Maximilian, care a dat ordin ca trupul acestuia sa fie apoi aruncat in foc. Din scrierile crestine reiese ca trupul lui Pantelimon nu a fost atins de foc si nici tranformat in cenusa. Trupul sfantului a fost apoi ingropat.

Inaugurarea scolii gimnaziale "Ion Ghica" din Tortoman

Pe data de 5 decembrie 2012, va avea loc acest important eveniment atat pentru elevi dar si pentru toti locuitorii comunei. Festivitatea va fi precedata de oficierea Sfintei Liturghii de catre Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Astfel ca, odata cu inaugurarea unitatii de invatamant, cei 320 de elevi aflati in clasele I - VIII se vor putea bucura de o unitate de invatamant la standarde europene, construita cu fonduri de la Ministerul Educatiei. Scoala "Ion Ghica" are sase sali de clasa, un laborator, cabinet pentru director, cancelarie, biblioteca si sala de lectura, depozit pentru lapte si corn. Lucrarile la institutie au fost demarate in toamna anului 2011 si au constat in asigurarea utilitatilor necesare functionarii institutiei educationale.
Dupa ce toate aceste activitati vor fi incheiate, credinciosii sunt invitati la o agapa organizata de catre enoriasi impreuna cu biserica si primaria Tortoman, la trapeza lacasului de cult.


Articole din editia din data de 4 Decembrie 2012

 • Sudul litoralului, alimentat cu gaz

  Administratie locala
 • Dupa 27 de aniAutostrada Soarelui este finalizata!

  Administratie locala
 • Si in anul 2013, se continua modernizarea si dezvoltarea comunei Vulturu

  Administratie locala
 • Sfarsit de an cu multe realizari pentru comuna Targusor

  Administratie locala
 • Decembrie, luna sarbatorilor si a cadourilor la Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei pie╚Ťe de pe╚Öte ├«n Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joac─â ├«n centrul ora╚Öului Negru Vod─â

  Administratie locala
 • Capel─â mortuar─â ├«n localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de p─âm├ónt din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Institu╚Ťiile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt din Ciobanu preg─âtite pentru noul an ╚Öcolar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771