Wild Art a participat la Sarbatoarea comunei Mihail Kogalniceanu

Noiembrie 2012, Iulia Fîlfan

Cultura

Pe 10 noiembrie Wild Art, a participat la Sarbatoarea comunei Mihail Kogalniceanu cu o expozitie in care au fost prezente 40 de portrete ale personalitatilor culturii si istoriei romanesti, semnate de artistul constantean si cetatean de onoare al comunei Mihail Kogalniceanu, Leonte Nastase.

"Consecvent propriului deziderat, de a surprinde, de a uimi publicul spectator prin forma si continutul artistic, neasteptat, dar si prin originalitatea locatiei, Wild Art rastoarna cu buna stiinta canoane care prin rigiditate devenisera adevarate bariere intre public si actul artistic. Pe acest criteriu am realizat o colaborare cu Wild Art" , a afirmat graficianul constantean Leonte Nastase (portetist ilustrator, caricaturist).
Fondatorii Wild Art spun ca "anul 2012 a fost un an de maxima colaborare, cu acest artist polivalent pe care l-am sprijinit efectiv in efortul sau de a se face cunoscut publicului larg, din tara, dar si cel din strainatate. Rememoram, pentru exemplificare prezentarea lucrarilor sale intr-un Club Doors, pe mijlocele de transport constantene, pe plaja din Mamaia, in fata Cazinoului din Constanta, in holul unui hotel din statiunea Jupiter, iar in plin sezon estival intr-o locatie interesanta din Vama Veche. Am exploatat acum o oportunitate, Sarbatoarea comunei Mihail Kogalniceanu care s-a desfasurat sambata 10 noiembrie, aproape de liziera padurii, unde pe langa o scena de spectacol primaria a amenajat si o simeza ad-hoc pentru lucrarile plasticianului Leonte Nastase care a dorit sa onoreze astfel titlul de CETATEAN DE ONOARE al comunei."
Astfel, toti cei ce si-au indreptat pasii spre acest loc al destinderii, al muzicii si al gratarelor incinse au fost intampinati de imagini plastice, portrete semnate de graficianul Leonte si s-au distrat descifrand imagini satirice si comice inspirate de demagogia politica ce a ramas neschimbata de la Nenea Iancu incoace. De reamintit este faptul ca artistul constantean abia ce a revenit din Canada unde a fost, asa cum se autointituleaza, "comisarul" primei expozitii colective romanesti in aceasta tara de dincolo de ocean.
La vernisajul expozitiei dedicate Sarbatorii Comunei Mihail Kogalniceanu au participat personalitati de prestigiu din orasul Constanta: Marian Cojoc, Aurelia Lapusan, Alice Dinculescu, Vasile Sarbu, Cristina Tamas, Ovidiu Dunareanu, Coman Virgil, Babu Stere, iar gazda evenimentului a fost chiar primarul comunei Mihail Kogalniceanu, Belu Ancuta Daniela.


Articole din editia din data de Noiembrie 2012

 • DOSARUL TRANSFERURILOR: Ioan Becali - 8 ani de INCHISOARE; Victor Becali si Cristi Borcea - cate 7 ani; George Copos - 5 ani; Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare; Jean Padureanu, Gica Popescu si Gigi Netoiu - cate 3 ani

  Cultura
 • Reabilitarea termica a Spitalului din Harsova

  Cultura
 • Liga a IV a de Fotbal

  Cultura
 • Campionatul Judetean de Fotbal

  Cultura
 • Kemal Karpat a primit brevetul de cetatean de onoare al Medgidiei

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediÈ›ie

  Cultura
 • Eveniment cultural de excepÈ›ie la Cumpăna!

  Cultura
 • Armonie de culori la vernisajul Taberei de Pictură de la Medgidia

  Cultura
 • Cea de-a treia ediÈ›ie a Festivalului de Jocuri È™i Reconstituiri Istorice - DAPYX, Medgidia 2019, aproape de start

  Cultura
 • Poetul, Mihai Eminescu, omagiat la Cumpana

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771