Sedinta Consiliului Local Mereni

Octombrie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Edilul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac a convocat pe data de 18 octombrie 2012 la sediul primariei, Consiliul Local in vederea dezbaterii mai multor proiecte de hotarare.

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de primarul comunei. Unul dintre acestea a fost proiectul privind aprobarea unei cote lunare de 40 de litri de benzina Postului de Politie Mereni. In acest sens, administratia locala se asigura ca, politia isi desfasoara activitatea in cele mai optime conditii, astfel ca, infractionalitatea de orice fel nu mai are ce cauta in comuna Mereni.
Un alt proiect important dezbatut si aprobat in Sedinta de Consiliu a fost aprobarea incheierii unui contract de asistenta juridica permanenta cu un cabinet de avocatura. Proiectul este important in vederea reprezentarii administratiei locale in fata instantelor de judecata, in procesele in care comuna Mereni este parte. De asemenea, si pentru consultanta juridica in unele situatii conflictuale deoarece in organigrama primariei nu este prevazuta functia de jurist.
Urmatorul proiect pe ordinea de zi aprobat de cei 11 consilieri locali, a fost cel privind reconfirmarea validitatii Planului Urbanistic Zonal, pentru amplasarea statiei de transformare si conexiune pentru Parc Eolian in comuna Mereni. Se reconfirma astfel, validitatea PUZ-ului si implicit a tuturor avizelor care au stat la baza emiterii lui, pentru amplasarea statiei de transformare si conexiune pentru Parc Eolian, beneficiar S.C. WestWind Mereni S.R.L. Prezenta hotarare nu desfiinteaza, nu modifica, nu inlocuieste si nu afecteaza valabilitatea oricarei alte hotarari a Consiliului Local.
Alte proiecte pe ordinea de zi au fost: alegerea presedintelui de sedinta pentru o perioada de trei luni; modificarea Statutului Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Apa Canal Constanta si a Contractului de Delegare a gestiunii serviciului de apa si de canalizare la care comuna Mereni este parte; rectificarea bugetului Local pe trimestrul III anul 2012; aprobarea contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a unei parti a serviciului de salubrizare al comunei Mereni, in urma licitatiei desfasurate la sediul primariei in data de 16 august 2012; reconfirmarea validitatii Planului Urbanistic Zonal pentru amplasarea Parc Eolian in comuna Mereni.
De asemenea, au fost si patru proiecte de hotarare ce au fost amanate pentru urmatoarea sedinta de Consiliu Local si anume: concesionarea terenului in suprafata de 1.070 mp din domeniul privat al comunei, situat pe strada Turturelelor nr.446, prin licitatie publica pentru constructia de locuinta; concesionarea terenului in suprafata de 1.070 mp din domeniul privat al comunei, situat pe strada Turturelelor nr.447, prin licitatie publica pentru constructia de locuinta; aprobarea utilizarii drumurilor comunale si de exploatare aflate in administrarea Consiliului Local Mereni, in favoarea S.C Gamesa Energy Romania S.R.L; delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu apa al comunei Mereni catre S.C RAJA S.A Constanta.


Articole din editia din data de Octombrie 2012

 • Prima gradinita cu program prelungit, in amenajare

  Administratie locala
 • Inregistrarea candidaturilor USL Constanta Vicepresedintele PSD Constanta, Nicusor Constantinescu: "Nu promitem ceea ce nu putem face"

  Administratie locala
 • Sarbatoare de Sfantul Dumitru

  Administratie locala
 • Guvernul ia in calcul sa nu poata recupera de la beneficiari toti banii folositi ilegal in POSDRU. Fondurile lipsa vor fi acoperite de la bugetul de stat

  Administratie locala
 • Ziua Armatei la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Tuzla suspend─â programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n comuna Mircea Vod─â

  Administratie locala
 • ╚ścoala din localitatea Cr├«ngu reabilitat─â cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucr─ârile de reabilitare a gr─âdini╚Ťei din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771