Sedinta Consiliului Local Horia

Octombrie 2012, Petric Radu

Administratie locala

Edilul comunei, Gigel Sava a convocat pe data de 30 septembrie 2012 la sediul Caminului Cultural, cei 11 consilieri locali ai comunei in vederea dezbaterii mai multor puncte de pe ordinea de zi.

Primul punct al sedintei a vizat insusirea si aprobarea proiectului tehnic de executie a proiectului privind reabilitarea si extinderea retelei de alimentare cu apa cu sistem centralizat, prin schimbarea sursei de alimentare cu apa. Se prevede astfel, schimbarea vechii conducte si extindere pe satul Closca. Din anul 2010, administratia locala incearca schimbarea sursei de apa, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, oferind pe Masura 3.2.2, banii cu care s-au realizat doar cativa kilometri de retea. In prezent, proiectul tehnic a fost refacut si aprobat.
Un alt proiect de hotarare dezbatut si aprobat in sedinta, a fost cel privind insusirea si aprobarea proiectului tehnic de executie privind refacerea si modernizarea drumului comunal DC 71. Acesta a fost distrus in urma inundatiilor din anul 2010 si se doreste refacerea drumului pe o lungime de 2 km, ce face legatura intre Horia si satul Siriu.
Urmatorul proiect pe ordinea de zi a fost cel privind aprobarea organigramei a SC "Gospo Serv" SRL Horia si angajarea personalului necesar in conventie cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Constanta (AJOFM), conform Legii 76, art.80-85 si a Legii 116 privind tinerii marginalizati. In acest sens, s-a realizat angajarea unui numar de 60 de persoane de pe raza localitatii Horia.
Ultimul proiect de pe ordinea de zi ce a fost amanat pentru sedinta din luna octombrie prevedea sustinerea invatamantului liceal si universitar pentru tinerii din comuna. "Proiectul a fost amanat deoarece e nevoie de stabilirea mai multor criterii de acordare a unei burse in valoare de 100 lei lunar, elevilor si studentilor din comuna Horia", a declarat pentru Graiul Dobrogei, seful administratiei locale, Gigel Sava.


Articole din editia din data de Octombrie 2012

 • Campusul Social "Henri Coanda" . Alte 7 blocuri date in folosinta

  Administratie locala
 • Directiile pentru Agricultura, deschise si in week-end

  Administratie locala
 • Prima editie a Zilelor Comunei Saraiu

  Administratie locala
 • Buget portocaliu, atacat de promotori. Anul PDL se termina la 1 noiembrie

  Administratie locala
 • Criza de mancare romaneasca, provocata de seceta. Intram in iarna fara fructe si legume

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771