Nicolae Matei, laudat de ministrul Culturii Puiu Hasotti

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

Social

Edilul sef al orasului Navodari, Nicolae Matei, l-a invitat, week-end-ul trecut, pe ministrul Culturii, Puiu Hasotti, in vederea participarii la manifestatiile cu prilejul celei de-a V-a editii a "Zilelor Recoltei", ce au avut loc pe stadionul "Flacara".

La sarbatoarea toamnei de la Navodari, organizata de administratia locala si Casa de Cultura "Pontus Euxinus", au participat un numar de aproximativ 200 de persoane. Conform declaratiilor lui Nicolae Matei, evenimentul a fost realizat cu un buget redus, de criza.
Navodarenii, au participat la diferite concursuri, s-au distrat si si-au achizitionat legume de la producatorii din Dobrogea dar si din tara. Totodata, acestia au avut parte de un spectacol artistic asigurat de elevii institutiilor de invatamant din oras, premianti la diverse concursuri nationale si internationale.
"Zilele Recoltei" sunt un motiv in plus sa socializam, sa ascultam o muzica inregistrata, pentru ca bani pentru artisti sunt mai putini, dar si sa facem cumparaturi pentru a ne umple camarile, cu zarzavaturi, la preturi accesibile fiecaruia", a declarat Nicolae Matei. Cat despre participarea ministrului Culturii, Puiu Hasotti, acesta a precizat ca a venit la acest eveniment in calitate de prieten al primarului Nicolae Matei. Edilul a primit laude pentru felul in care arata orasul, in calitate de senator, pentru ca Navodari face parte din colegiul sau, dar si in calitate de ministru al Culturii, pentru ca sarbatoarea a avut si o conotatie culturala, asemanandu-se cu "agora" (piata publica in orasele Greciei antice, in care se concentrau negotul si toata viata civica a unui oras).
"Zilele Recoltei au si o componenta culturala. Adunarea oamenilor intr-un loc, cu un anumit prilej, inseamna tot un eveniment de cultura. Cata vreme exista traditie, traditia face parte din cultura, iar prezenta mea la Navodari se justifica din trei puncte de vedere: sunt prietenul primarului Nicolae Matei, pe care cu multa intelepciune l-ati ales, sunt senator si de Navodari, dar si pentru ca sunt ministru al Culturii. Cel mai important lucru este sa-l felicit pe domnul primar, pentru ca tine de aceasta traditie extraordinara", a precizat Hasotti.

Concursuri pentru locuitorii orasului

In cadrul unuia dintre concursuri, concurentii si-au masurat fortele la caratul sacilor de cartofi. Locul I, respectiv un sac de 30 de kilograme, a fost castigat de un tanar care a promis sa imparta cartofii cu prietenii lui. Un concurs mai dificil, a fost cel in care partcipantii s-au intrecut in bautul vinului. Astfel ca, un numar de patru navodareni s-au incumetat sa intre in concurs, iar castigatorul, cel care a baut sapte pahare in 39 de secunde, este acelasi care a ocupat locul I la editiile din 2011 si 2010.
La "jocurile marinaresti", in acest an, navodarenii au fost invinsi de o echipa de oieri din Brasov, acestia din urma participand la "Zilele Recoltei" pentru a-si prezenta specialitatile din branza facute "in casa".
Pe de alta parte, producatorii din Navodari prezenti la manifestare, au participat la un concurs pentru "Cea mai aspectuoasa taraba", premiile costand in scutirea de la plata impozitelor pentru trei, doua, respectiv o luna, in functie de locul ocupat.


Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2012

 • Sarbatoarea Recoltei si a Vinului Dobrogean la a V-a editie

  Social
 • Scoala de vara la Constanta

  Social
 • Parc eolian pe raza comunei Istria

  Social
 • Investitii importante pentru locuitorii comunei Topraisar

  Social
 • Liga a IV a de Fotbal

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria municipiului Medgidia marchează Ziua Universală a Iei Românești

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771