Agenda plina pentru edilul sef Dumitru Dedu

Septembrie 2012, Iulia Flfan

Administratie locala

Cateva proiecte printre care pietruirea drumurilor din Mircea Voda si Satu Nou dar si pregatirea unitatilor de invatamant pentru noul inceput de an scolar, sunt prioritare pentru autoritatea locala.

"Lucrarea ce presupune pietruirea a trei km pe mai multe strazi din satele Mircea Voda si Satu Nou, a fost demarata in luna iulie a acestui an. Aceasta este realizata intr-un procent de 40% si vizeaza pietruirea a unui total de opt kilometri, din care trei ii realizam cu fonduri de la bugetul local iar ceilalti cinci km se fac cu Regia Judeteana de Drumuri si Poduri (RAJDP) prin Consiliul Judetean Constanta. Lucrarile au drept scop reabilitarea sistemului rutier, asigurarea scurgerii apelor, astfel incat sa nu fie afectat traficul local, dar nici traficul atras de unele utilitati in zona", a declarat pentru Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale, Dumitru Dedu.
Strazile propuse pentru pietruire sunt situate in intravilanul comunei Mircea Voda, respectiv: localitatea Mircea Voda (Fulgerului, Lalelelor, Nucului, Macilor, Frunzelor, Mecanizarii), avand o lungime de 1.100 de metri liniari, localitatea Satu Nou (Trandafirului, Caminului, Bisericii, Scolii, Marului, Visinului, Caisului, Prunului, Ion Creanga, Vasile Alecsandri, Crizantemei, Noua), avand o lungime de 1.900 de metri liniari.
Valoarea lucrarilor de pietruire a celor trei kilometri se ridica la suma de 700.000 lei, bani de la bugetul local al primariei Mircea Voda.

Conditii mai bune pentru elevii din Satu Nou si Mircea Voda

Cu bani din fondurile locale, administratia locala a comunei desfasoara lucrari de reabilitare la corpul vechi al scolii din Mircea Voda, precum: construirea unor grupuri sanitare interioare, lucrari ample de igienizare dar si schimbarea acoperisului vechi.
De asemenea, pentru a creea cele mai bune conditii copiilor, primaria a demarat in urma cu cateva luni lucrarile de constructie a unei noi cladiri de scoala. Scoala va cuprinde un numar de opt sali de clasa, doua laboratoare, cancelarie, secretariat, biblioteca, grupuri sanitare pentru baieti, fete si cadre didactice, centrala termica. Lucrarile se preconizeaza a se finaliza in luna decembrie 2012.


Articole din editia din data de Septembrie 2012

 • Drumul transfrontalier Lipnita - Kainargea, finalizat

  Administratie locala
 • Lucrari de modernizare la scoala de Arte si Meserii (SAM) "Nicolae Istratoiu" din Deleni

  Administratie locala
 • Sedinta ordinara publica in comuna Aliman

  Administratie locala
 • S-a asigurat stocul de lemne pentru scolile din Lipnita

  Administratie locala
 • 6.000 de pui vii le-au fost distribuiti navodarenilor care locuiesc la curte

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771