Crin Antonescu a semnat decretele pentru desemnarea noilor ministri, dar nu si pentru Pivniceru

August 2012, Nae Ionel

Politic

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, decretele privind desemnarea noilor ministri in Cabinetul Ponta, pe lista transmisa de Administratia Prezidentiala nefigurand insa si numirea Monei Pivniceru la Justitie, ci doar revocarea lui Titus Corlatean de la sefia acestui minister.

Potrivit unui comunicat transmis de Administratia Prezidentiala, presedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, o serie de decrete, acestea privind desemnarea unor noi ministri, revocarea din functie a unor membri ai Guvernului, precum si decrete prin care se ia act de demisiile lui Ioan Rus si Victor Paul Dobre.

Astfel, Antonescu a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministrul Administratiei si Internelor, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului, decretul de revocare din functia de ministru pentru relatia cu Parlamentul a lui Mircea Dusa, decretul pentru desemnarea lui Mircea Dusa ca ministru al Administratiei si Internelor, decretul prin care se ia act de demisia lui Victor Paul Dobre din functia de ministrul delegat pentru Administratie si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului, decretul pentru desemnarea lui Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administratie.

De asemenea, presedintele interimar a semnat decretul de revocare a lui Titus Corlatean din functia de ministru al Justitiei, decretul de revocare din functia de ministru al Afacerilor Externe a lui Andrei Marga, decretul pentru desemnarea lui Titus Corlatean ca ministru al Afacerilor Externe.

Totodata, Crin Antonescu a semnat decretul pentru desemnarea lui Dan-Coman Sova ca ministru pentru Relatia cu Parlamentul.

Potrivit sursei citate, a fost de asemenea semnat decretul de revocare a lui Lucian Isar din calitatea de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, precum si decretul pentru desemnarea lui Mihai Alexandru Voicu in aceasta functie.

Ioan Rus a anuntat, luni, ca si-a inaintat demisia de onoare din functia de ministru al Administratiei si Internelor, pentru ca este un politician onest, corect, iar in ultimele zile asupra lui au fost facute presiuni incepand de la Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil. Ulterior, Ioan Rus a anuntat ca si ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, si-a inaintat demisia din functie.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca i-a propus ca ministri pe Mircea Dusa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administratie Publica, pe Titus Corlatean la Ministerul de Externe, pe Dan Sova pentru Relatia cu Parlamentul si pe judecatorul Mona Pivniceru la Justitie.

Ulterior, Lucian Isar si-a anuntat demisia din functia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, vicepresedintele PNL Mihai Voicu spunand ca el este cel care va prelua acest portofoliu, propunerea fiind aprobata in sedinta PNL.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins in sedinta de luni, cu unanimitate de voturi, detasarea in functia de ministru a Monei Pivniceru - propusa de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justitiei.

Pentru a accede in functia de ministru, Pivniceru ar trebui sa-si dea demisia din functia de membru al CSM, apoi sa revina la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa care sa ceara detasarea la Ministerul Justitiei, spun surse din magistratura. Pe cererea de demisie se pronunta plenul CSM.

Articole din editia din data de August 2012

 • Lucrari de alimentare cu apa in doua noi cartiere

  Politic
 • Consiliul Local Mangalia a aprobat denuntarea unilaterala a contractului cu Callatis Therm

  Politic
 • Locuinte sociale pentru harsoveni

  Politic
 • Bloc cu risc seismic, reabilitat

  Politic
 • Dorinela Irimia, un primar pentru dezvoltarea comunei Saraiu

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Dragnea ameninta cu anticipate in cazul in care Iohannis nu numeste premierul PSD-ALDE

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771