Romania are nevoie de 30 de miliarde euro pentru modernizarea si extinderea sistemelor de apa si canalizare

22 Mai 2012, Adrian Nicarel

Fonduri Europene

Romania are nevoie de 30 de miliarde de euro pentru modernizarea si extinderea infrastructurii in domeniul sistemelor de alimentare cu apa si de canalizare, a afirmat joi, la Pitesti, ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb.

"Suma aferenta sistemului de infrastructura, in sensul modernizarii si dezvoltarii lui la nivelul Romaniei, este de 30 de miliarde de euro. Avem mai multe programe operationale sectoriale care pot contribui ca sursa de finantare pentru modernizarea si continuarea dezvoltarii sistemului de infrastructura", le-a spus Rovana Plumb participantilor la Conferinta internationala "Totul pentru o apa curata".
Ministrul Mediului si-a exprimat nemultumirea fata de modul in care au fost indeplinite pana acum, la nivel national, tintele ce trebuia sa fie atinse, "ele fiind asumate prin angajamentele luate de Romania in Tratatul de aderare".
"A fost un ritm foarte lent si cred ca nu a fost un concept care sa prioritizeze acest program de modernizare si de extindere a retelelor de apa si canalizare", a spus Rovana Plumb. Ea a reamintit ca Romania a ramas mult in urma altor state ale Uniunii Europene in ceea ce priveste accesul populatiei la apa curenta si canalizare.
"Accesul la apa este un serviciu de interes public, de interes general. Din pacate, pana la ora actuala, doar 50% dintre romani au acces la apa curenta si canalizare, ceea ce demonstreaza faptul ca trebuie, in continuare, sa se dezvolte investitii pentru creare de locuri de munca in acest domeniu, dar in special pentru accesul tuturor cetatenilor, mai ales al celor din mediul rural, la apa curenta si canalizare", a subliniat ministrul Mediului.
Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a participat joi la deschiderea editiei a treia a Conferintei internationale "Totul pentru o apa curata", organizata de Primaria Pitesti si Societatea Apa Canal 2000.
In cadrul conferintei au fost abordate aspecte privind derularea proiectelor finantate prin POS Mediu, in contextul regionalizarii serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare. O alta tema dezbatuta a fost cea referitoare la stadiul implementarii directivelor europene privind apa potabila si apa uzata.
(Sursa: Agerpres)


Articole din editia din data de 22 Mai 2012

 • Legea "Big Brother" a fost adoptata. Furnizorii de telefonie si internet sunt obligati sa stocheze timp de sase luni anumite date ale abonatilor

  Fonduri Europene
 • Parlamentarii vor fi alesi prin vot uninominal pur. Pragul electoral a fost eliminat. Camera Deputatilor a aprobat proiectul initiat de Antonescu si Ponta

  Fonduri Europene
 • Primarul Mangaliei Mihai Claudiu Tusac a premiat trupele de teatru prezente la Mangalia Art

  Fonduri Europene
 • Proiecte finalizate in anul 2012

  Fonduri Europene
 • Livada proprie pentru elevii din Ciobanu

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • 28 de persoane din Satu Nou au absolvit cursul de infirmier

  Fonduri Europene
 • Primăria Băneasa a lansat proiectul aResurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)a

  Fonduri Europene
 • 5 familii din Satu Nou vor beneficia de extinderea locuințelor

  Fonduri Europene
 • Comuna Ciobanu accesează fonduri pentru creșterea producției de energie regenerabilă

  Fonduri Europene
 • 3 persoane din Satu Nou vor primi subvenții de minimis de până la 25.000 euro pentru deschiderea afacerilor

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771