Actualitate

Plaje nepregatite pentru sezonul estival

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta in data de 8 mai 2012, edilul sef al orasului Eforie, Ovidiu Brailoiu a declarat ca, plajele nu sunt pregatite pentru a primii turistii dornici de o lunga vacanta.

Totodata, acesta a declarat si ca problemele sunt aceleasi in fiecare an, fara ca institutiile responsabile de administrarea plajelor sa dea semne ca sunt capabile sa rezolve dificultatile reclamate de turisti.
„Pe parcursul saptamanii trecute am facut inspectii pe toate sectoarele de plaja din Eforie Nord si Eforie Sud. Fac acest lucru in fiecare an la inceput de sezon, pentru ca orasul Eforie traieste, in principal, din turism si este in interesul nostru sa asiguram cele mai bune conditii pentru turisti. Am constatat insa ca plajele sunt din nou nepregatite pentru sezon. Apar aceleasi probleme ca in fiecare an si este clar ca nu exista nici capacitate si nici vointa necesara pentru rezolvarea acestor probleme”, a declarat primarul Ion Ovidiu Brailoiu, care a aratat ca in fiecare an se primesc la primarie mii de plangeri de la turisti, iar majoritatea reclama mizeria de pe plaja, furturile, comertul ilegal si faptul ca nu exista conditii civilizate.
De asemenea, seful autoritatii locale a transmis doua mesaje catre cei care sunt responsabili de administrarea plajelor: „in primul rand, pentru administratorii plajelor si pentru firmele care au inchiriat sau subinchiriat sectoare de plaja: nu va jucati si nu va bateti joc de veniturile a cateva mii de familii din Eforie, care traiesc din turism. Le garantez celor care administreaza plajele ca voi avea toleranta zero la orice abatere si la orice actiune care va prejudicia turismul din Eforie”, a mentionat primarul.
„In al doilea rand, fac un apel la Guvernul USL, care tocmai a fost instalat, sa analizeze in cel mai scurt timp problema plajelor si sa ia decizia normala, care trebuia luata de foarte mult timp: transmiterea plajelor in administrarea autoritatilor locale. In calitate de primar al orasului Eforie, sunt total nemultumit de faptul ca plajele sunt inchiriate si subinchiriate unor agenti economici total straini de litoral, care nu se pricep la aceasta activitate, care alunga prin nepriceperea lor turistii de pe litoral si care nici macar nu platesc taxe la bugetul local. Este inadmisibil ca hotelurile din Eforie, si ma refer mai ales la unitatile mari, care aduc mii de turisti in Eforie, sa nu poata avea un sector de plaja, pentru ca vin alte firme din afara, care castiga in mod inexplicabil plajele”, a mai declarat Ion Ovidiu Brailoiu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*