Finalizarea implementarii unui proiect important pentru locuitorii comunei Cumpana

Mai 2012, Petric Radu Dumitru

Administratie locala

Consiliul Local Cumpana a organizat pe data de 25 aprilie, o conferinta de presa cu ocazia finalizarii implementarii proiectului "Extinderea retelei de canalizare, reabilitarea conductei de refulare pana la statia de epurare Constanta Sud si rezolvarea problemelor legate de apele uzate".

Obiectivul general al Mecanismului Financiar SEE 2004-2009 este contributia la coeziunea economica si sociala in Europa, reducerea disparitatilor sociale si economice din Spatiul Economic European.
Valorile pe care se bazeaza acest Mecanism, sunt: Solidaritate, reducerea disparitatilor sociale si economice in Europa; Oportunitate, sustinerea integrarii noilor state membre UE in Spatiul Economic European si Cooperare - imbunatatirea legaturilor politice si economice intre Islanda, Lichtenstein, Norvegia si statele beneficiare.
Domeniile pentru care s-au acordat granturi au fost: protectia mediului, sanatate, cercetare stiintifica, pastrarea mostenirii culturale, dezvoltarea resurselor umane.
Comuna Cumpana, prin Consiliul Local, a beneficiat de un grant in valoare de 2.240.050 euro pentru a-si extinde si dezvolta reteaua de canalizare si de ape pluviale si pentru a construi doua statii de ape uzate si doua statii de ape pluviale. Valoarea contractata a proiectului este de 3.559.590 Euro, din care 37,07% (1.319.540 euro) contributia Consiliului Local Cumpana.
Lucrarile de constructie a 23 km de retea de canalizare, a statiilor de ape uzate si a statiilor de pompare ape pluviale s-au incheiat in luna decembrie 2011. Perioada de implementare a proiectului este cuprinsa intre 1 Mai 2010 si 30 Aprilie 2012. Rezultatele obtinute prin implementarea proiectului, sunt: aproximativ 23 km retea de canalizare; doua statii de pompare noi pentru ape uzate SP1 si SP 2; doua statii de pompare noi pentru ape pluviale SPP1 si SPP 2.
La finalizarea acestui proiect se poate afirma ca prin reabilitarea si extinderea retelei de canalizare si ape pluviale, vor fi imbunatatite semnificativ conditiile de viata in randul membrilor comunitatii locale din Cumpana, prin facilitarea accesului locuitorilor la sistemele de canalizare incepand cu data incheierii implementarii acestui proiect.
Remarcabile vor fi beneficiile aduse mediului ca rezultat pe termen lung si implicit posibilitatea ca prin asigurarea unor conditii adecvate dezvoltarii economice locale sa se poata contribui substantial la generarea de noi locuri de munca. Imbunatatirea retelei de colectare si epurare a apei uzate va duce la reducerea considerabila a maselor de poluanti nutritivi si organici deversate direct in cursurile de apa naturale si se va elimina contaminarea apei freatice si a subsolului cu ape uzate.
De beneficiile obtinute prin acest proiect se vor bucura peste 9.762 de persoane care locuiesc pe cele 47 strazi pe care s-au instalat retelele de canalizare si de ape pluviale.
Invitat special al actiunii a fost Ambasadorul Regatului Norvegiei in Romania E. S. Domnul Řystein Hovdkinn, insotit de doamna Diana Sacarea, Ofiter SEE si Comercial.


Articole din editia din data de Mai 2012

 • Nicusor Constantinescu: Am stabilit cu Ponta ca pana in august se dau inapoi pensiile, salariile

  Administratie locala
 • Guvernul va fi condus doar de la Palatul Victoria, nu de la Cotroceni. Lista ministrilor din GUVERNUL VICTOR PONTA

  Administratie locala
 • Portul Turistic Mangalia a fost laudat de presedintele Organizatiei Elene de Turism

  Administratie locala
 • Produse siciliene, prezentate la Medgidia

  Administratie locala
 • Lucrari continuate la baza sportiva din Targusor

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Mesajul primarului comunei Topraisar, Stelian Gheorghe cu ocazia Sfântului Nicolae

  Administratie locala
 • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o ĂŽntâlnire de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța

  Administratie locala
 • Proiecte importante pe agenda de lucru a primarului Cristian Telehoi

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Dumbrăveni au ales viceprimarul comunei

  Administratie locala
 • Ștefania Cealera: „Oamenii m-au ales pentru ca au ĂŽncredere ĂŽn mine”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771