Plati APIA de 277 milioane de euro si verificari in teritoriu

3 Aprilie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri Europene

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va face in saptamana 2-6 aprilie plati de 277 milioane euro, pentru a asigura "o primavara cu bani pentru fermieri", si va initia unele actiuni de verificare in teritoriu.
"Saptamana viitoare vom face plati pentru aproximativ 277 milioane euro, de asa maniera incat la nivelul datei de 10 aprilie in jur de 98,5% din platile totale prevazute sa fie incheiate pentru a se asigura si o primavara cu bani la fermieri, nu doar o toamna", a declarat vineri Florin Marius Faur, directorul general al APIA, la la seminarul Mediafax Talks about Agriculture.
El a aratat ca saptamana viitoare agentia va face plati zilnic.
"De saptamana viitoare in 500 de localitati din Romania echipele APIA vor avea in plina derulare o actiune prin care comunele unde de-a lungul anilor au s-au identificat probleme mari de suprapuneri, supradeclarari, vor fi vizitate si impreuna cu fermierii se va merge din bloc in bloc pentru a se pozitiona corect. Nu este un control autentic pentru ca un control autentic incepe dupa depunerea cererilor, dupa 11 iunie", a spus Faur.
Seful APIA a adaugat ca aceasta actiune vizeaza consolidarea registrului cadastral.
Oficialul a precizat ca anul trecut, dupa centralizarea tuturor depunerilor de cereri, au fost identificate 1,6 milioane de suprapuneri.
"Ne-a venit sa ne luam de cap. Este foarte adevarat un lucru: faptul ca in Romania exista si blocuri fizice in care nu sunt solicitari, pentru ca suprafata Romaniei nu este integral solicitata la aceste plati directe, nu ne-a dus neaparat la supradeclarari", a spus Faur.
Reprezentantul agentiei a mai spus ca in acest moment, cand exista deja 33% din cereri depuse, sunt 100.000 de suprapuneri, numar mai redus.
APIA a lansat la inceputul lunii campania de primire a cererilor de plata pentru schemele sau masurile de sprijin pe suprafata 2012.
In perioada ianuarie 2011-februarie 2012 APIA a autorizat si efectuat plati in conturile beneficiarilor in valoare de aproximativ 2,9 miliarde euro, din care 1,93 miliarde euro din fonduri europene. Sumele au vizat campaniile de plati pe suprafata 2010 si 2011, plati pentru masurile de piata si ajutoare de stat.
Totalul platilor derulate prin APIA din fonduri UE in perioada 2007-februarie 2012 este de aproximativ cinci miliarde de euro. Pentru perioada 2007-2013 sunt prevazute plati totale din fonduri UE de aproximativ 8,2 miliarde euro.
(Sursa: Ziarul financiar)


Articole din editia din data de 3 Aprilie 2012

 • Copiii din Romania, victime ale coruptiei.

  Fonduri Europene
 • Ponta: In mod oficial, Romania este in recesiune. As fi preferat sa fie o gluma de 1 aprilie

  Fonduri Europene
 • Fotbal Liga a IV a

  Fonduri Europene
 • Fotbal Judetean

  Fonduri Europene
 • Constanta are o Clinica de Ortopedie de talie occidentala!

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • 28 de persoane din Satu Nou au absolvit cursul de infirmier

  Fonduri Europene
 • Primăria Băneasa a lansat proiectul aResurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)a

  Fonduri Europene
 • 5 familii din Satu Nou vor beneficia de extinderea locuințelor

  Fonduri Europene
 • Comuna Ciobanu accesează fonduri pentru creșterea producției de energie regenerabilă

  Fonduri Europene
 • 3 persoane din Satu Nou vor primi subvenții de minimis de până la 25.000 euro pentru deschiderea afacerilor

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771